32

Постановката „Сън в лятна нощ“ представят 30 деца от театрална школа „Пластилин“

Пазарджишката театрална школа „Пластилин“ ще представи премиерата на „Сън в лятна нощ“ на Уилям Шекспир. Постановката ще се играе на 1, 2 и 3 ноември в Младежки дом – Пазарджик. Режисьор на спектакъла е актрисата Людмила Даскалова, а на сцената ще се качат 30 от нейните възпитаници от 5 до 17 години. В подготовката на спектакъла са ангажирани знакови професионалисти от театралната сфера – сценографът Елена Иванова и хореографът Татяна Соколова. Координатор и асистент-режисьор е актрисата Детелина Стойчева.

Проектът е на Фондация „АртЛаб“  и е подкрепен от Национален фонд „Култура“. Реализацията се осъществява от началото на 2022 година. 

„От много време бленувам да осъществя точно този спектакъл с децата от школата. Радвам се, че най-накрая имаме възможността, заедно с моята партньорка в това начинание Детелина Стойчева, да направим реалност този мой „сън“. Лекотата и приказността на шекспировата пиеса са интригуващи за подрастващите и позволяват свободен полет на въображението. Магията на Обероновата гора и комичните ситуации са поднесени през призмата на детската сензитивност в най- чистата ѝ форма.“

                                                                       Людмила Даскалова

 

Людмила Даскалова е актриса в Драматично-куклен театър "Константин Величков". Завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на Елена Баева и Атанас Атанасов.

Има професионална квалификация от II международна лятна театрална школа, на съюза на театралните деятели в Москва. Участва в международни проекти в областта на физикъл театър с фондация "За Родопите", с които обикаля множество международни сцени, Балтимор, Филаделфия, "Ла мама театър" на Оф Бродуей, Ню Йорк  и европейски столици. Над 25 годишната ѝ актьорска кариера включва ярки превъплъщения в постановките „Албена", реж. Иван Караджов Йовков; "Сън в лятна нощ", реж. Вл. Александров; "Руско жиголо", реж. Владимир Петков; „Домът на Бернарда Алба", реж. Гаро Ашикян; „Епични времена“, реж. Петринел Гочев; "Женска логика", реж. Вл. Петков и мн. други.

Детелина Стойчева завършва театрален колеж "Любен Гройс". Професионалната си кариера започва в ДТ "Антон Страшимиров" в Разград. От 9 години е част от трупата на Драматично-куклен театър Константин Величков" в нашия град. В кариерата си има над 20 роли.

Театрална къща „Пластилин“ активно работи с деца от 2013 г. в областта на театъра и заема значимо място в културния и образователен живот на град Пазарджик. В репертоара на школата са постановките „Пепеляшка“, „Карлсон“, „Мечка“, Предложение“. 

Проектът „Сън в лятна нощ“ на Фондация „АртЛаб“ се реализира с финансовата подкрепа Национален фонд „Култура“

С любезното съдействие на Младежки дом - Пазарджик.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?