102

Последен щрих от Балона: Откриха малкия басейн, кмета се хвърли във водата по бански

Тези съоръжения обаче не са градски плаж, подчерта Тодор Попов

Пазарджишкият плувен комплекс "Балона" е вече напълно модернизиран, след като по-рано днес кметът на Общината Тодор Попов откри новоизградения малък басейн към лятната плувна база на областния център. Градончалникът спази традицията при откриването на големия летен басейн от преди 10 месеца и се хвърли във водите заедно със състезатели от пазарджишките плувни клубове.

Малкият басейн е с размери 25/25 метра и дълбочина от 1,20 до 1,60 м, което позволява използването му от по-малките посетители. Подгряването на басейна се извършва със слънчеви колектори, а в по-студените дни и с газови котли до достигане на необходимата температура. Басейнът е предназначен основно за ползване от спортните клубове, но ще бъдат допускани и граждани в определени за това коридори и по определен график. Осигурени са и спасители, които да се грижат за сигурността на ползвателите, съобщиха от Общината. 

"С днешното откриване завършваме цялостния облик на този красив комплекс. Благодаря на фирмата изпълнител и на всички способствали тази поредна придобивка да стане факт. Надявам се, че с реализацията на този проект децата ни ще имат условия да плуват на открито през летните месеци, а и все повече подрастващи ще се запалят по този толкова хармоничен и здравословен спорт. Което пък е най-важната наша цел", заяви кмета. 

Той разкри, че от понеделник съоръженията ще работят, включително и с два коридора за граждани, но подчерта, че тези басейни не са градски плаж.

"Тук ще идват хора, които ще плуват или ще тренират”, допълни Попов, а на гражданите обеща, че ще направи всичко възможно догодина към комплекса да се присъедини и градския плаж, независимо, че имотът в съседство не е общински.

Представителите на спортните клубове пък са доволни, че от понеделник започват тренировки на „Балона”, защото тогава стартира ремонт на закрития плувен басейн, който ще продължи до края на август.

Към комплекса вече е изградено и стрелбище с размери 10 на 12 метра. То е предназначено за клубовете по петобой и биатлон, чиято подготовка го изисква.

Финансирането на целия комплекс е изцяло общинско, стана ясно при днешното откриване на басейна. 

Сред официалните гости на днешната церемония бяха председателят на сдружение „Пазарджик спортува” Ренета Камберова и собствениците на „Лакрима”.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?