Следвайте ни

Португалия дава 1068 евро за берачи на малини

Който не отчете по 4 кг на час, губи работата, предупреждават от Бюрото по труда

viber icon
Дора ЦВЕТКОВА

Португалски ферми търсят българи за берачи на меки плодове, основно - малини, съобщават от Бюрото по труда. Българските работници ще бъдат разпределени в пет ферми, собственост на тези работодатели: Нувем Маравия /Nuvem Maravilha/, Фазенда Нова /Fazenda Nova/, Моита Редонда /Moita Redonda/, Кампина /Campina/ и Агривабе /Agrivabe.

От кандидатите се иска да са между 18- и 50-годишни, завършили поне основно образование, физически издръжливи, с чисто крими и съдебно минало. Не е задължително да знаят чужд език, но той, както и предишен опит в бране на нежни плодове, е предимство. Осигурена е сезонна заетост - от февруари до май-юни.

Задължително изискване е да покриват норма от 4 кг набрани малини на час. Неуспелите да покрият този критерий в пробния срок в първите 15 дни няма да подпишат договор. Те само ще трябва да платят и пътуването си до родното място. Затова е поставено изискване всеки да си има джобни от 250 евро.

Останалите на работа ще имат безплатен подслон, като ще плащат само режийните от 1 евро на ден. Мъже и жени ще бъдат настанявани отделно. Работодателите плащат пътя на отиване, като си го удържат от първата заплата.

Обещаваното от работодателите възнаграждение е сложна система от основна заплата плюс добавки и бонуси за продуктивност, след които най-високата брутна сума е 1068 евро при 48-часова работна седмица. Удръжките за данъци и осигуровки са общо до 36%./Пазарджишка Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?