102

Поредна рокада: Криминалист от Перник е новият директор на полицията в Пазарджик

Поредна рокада на директорския пост в ОД на МВР - Пазарджик бе извършена днес. За нов шеф на полицията в областния център бе назначен старши комисар Иван Зеленков. 49-годишният директор бе представен пред ръководния състав от заместник-главния секретар на МВР - гл. комисар Станимир Станев. Досегашният ръководител на полицията в Пазарджик - старши комисар Петко Шотлеков е преназначен на ръководна длъжност в РУ Панагюрище. В биографията на родения и израснал в Перник Иван Зеленков фигурират всички стъпки от най-нисшето ниво на полицейския състав до оглавяване на районно управление, като до скоро Иван Зеленков е бил директор на ОДМВР – Перник, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Пазарджик.

Припомняме, че Петко Шотлеков оглави пазарджишката дирекция преди по-малко от 15 месеца, заменяйки на поста старши комисар Ивайло Тишев. Преди това Шотлеков бе дългогодишен началник на управлението в Панагюрище. 

Старши комисар Петко Шотлеков 

Кой е Иван Зеленков?

В системата на МВР е от 2002 г. като разузнавач в сектор "Криминална полиция" при Първо Районно управление "Полиция" в столицата. До момента е преминал през всички етапи на кариерата, като е бил началник на Първо РУ-Перник, РУ-Трън и Второ РУ в областния град. Бил е и зам.-директор на Областната дирекция в Перник.

Старши комисар Зеленков е завършил Военна академия "Г.С. Раковски" в София и е магистър по Национална сигурност и отбрана. Има още една магистърска степен, придобита в Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград, гласи професионалната му биография, разпространена от МВР.

Завършил е множество курсове за професионална подготовка и повишаване на квалификацията. През периода 27 октомври - 12 декември 2014 г., е провел обучение в Будапеща, Унгария, по време на 97-мата сесия на Международната академия за правоприлагане (ILEA) на тема "Правоприлагане и развитие на лидерството". Зеленков е женен от 21 години, има двама синове. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Даниел Псалтиров

Даниел Псалтиров

29.08.2022 | 21:40

стрелчааааа стрелча!

Отговори
1 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?