Следвайте ни

Поредна присъда за 24 годишен рецидивист

Николай Якимов от Велинград е обвинен в опит за убийство

viber icon
Борислав НАУМОВ

В 17 часа състав на Окръжен съд - Пазарджик ще произнесе присъдата си срещу 24-годишният Николай Георгиев Якимов от Велинград. Той е обвинен, че на 12 юли 2015 година се е опитал да убие с ловната пушка на баща си новия приятел на бившото си гадже. Изстрелът е произведен от козирката на кооперацията, в която живее Якимов и жертвата е улучена в лявото бедро. Според държавното обвинение и частният обвинител, в случая е налице неуспешен опит за убийство. Часове преди изстрела Якимов праща на профила във Фейсбук на бившата си приятелка снимка на ловна пушка с два патрона в цевите и съобщение: "Това ви чака".
Защитата на подсъдимия твърди, че изстрелът е произведен случайно и настоява Якимов да бъде признат за виновен в нанасяне на средна телесна повреда.
Подсъдимият е задържан веднага след инцидента на 12 юли 2015 година и оттогава е в следствения арест в затвора в Пазарджик. Днес бе третото и последно заседание по това дело.
Николай Георгиев Якимов е рецидивист с общо 26 присъди досега. Едва 18-годишен, още като ученик в СОУ "Кирил и Методий" във Велинград, Якимов, който по това време е наркозависим, получава 21-та си присъда. Тя е минимална - една година лишаване от свобода, тъй като Якимов се признава за виновен по повдигнатото му обвинение и сключва сделка с прокуратурата. Престъплението, което признава бъдещият абитуриент не е никак леко - Якимов прави опит да открадне луксозното Ауди А-8 на пловдивския митрополит Николай, за да си го "подари" за своя 18-
ти рожден ден. /"Пазарджишка Марица"
Борислав Наумов

Борислав Наумов

Борислав Наумов е завършил Факултета по журналистика на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Има над 30-годишен опит в печатни и електронни медии. Бил е отговорен редактор в Агенция „Балкан”, на българското издание на в. New Europe, на сайта „Коментатор”, главен редактор на агенция Internews. Ръководил е отделите за вътрешна информация на вестниците „Дума” и „Република”, бивш зам.-главен редактор на в. „Дума”. Работил е като парламентарен репортер на в. „Класа”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?