32

Попинчанин, убил съсед и залял жена с бензин, обжалва наказанието си

Осъденият за жестоко убийство на пастир в панагюрското село Попинци оспорва наложеното му наказание пред Апелативния съд. Заседание от процеса ще се проведе в четвъртък от 9:00 часа, съдия-докладчик е Христо Крачолов.

Делото е образувано по жалба на подсъдимия А. Ч. срещу наказанието му от 11 години и 6 месеца лишаване от свобода. Той е признат от Пазарджишкия окръжен съд за виновен в това, че на 06.03.2019 г в с. Попинци умишлено е умъртвил съседа си С. С. , като го намушкал с нож, а смъртта е настъпила на 01. 04. 2019 г. Отношенията между съседите били влошени след като подсъдимият залял с бензин една от дъщерите на пострадалия. На инкриминираната дата А. Ч. проследил съседа си като карал с колата след него и стадото му и го псувал. По-късно взел със себе си един съселянин и заедно отишли до двора на бившето ТКЗС, където пострадалият бил със стадото си от кози. Подсъдимият се нахвърлил да бие пастира, но той се отбранявал с тояга. Издебнал и го намушкал с нож в гърдите. След това си тръгнал. Близките на пострадалия го намерили часове по-късно. Веднага извикали помощ на телефон 112. Пострадалият посочил подсъдимия като свой нападател. Въпреки че, претърпял няколко операции в болницата в Панагюрище, С. С. починал на 1.04.2019 г. от нараняванията си. 

Припомняме, че след нападението полицаи от Панагюрище арестуваха двама мъже за побой и намушкване с нож на възрастен мъж от село Попинци заради животни на пострадалия, влезли в чужд двор.

При разследването е установено, че сутринта 70-годишният пастир извел стадото си от кози на паша. Докато тръгвали, част от животните влезли в имота на съседите и това разгневило 28-годишен към момента на престъплението жител на Попинци. Той повикал на помощ свой по-възрастен съселянин. Двамата намерили козаря в района на бившия стопански двор. Те го нападнали, нанесли му побой, а по-младият мъж го намушкал и с нож. После напуснали местопрестъплението и дори направили опит да заличат следите си.

Още на същия ден извършителите са установени и задържани в ареста на Районното управление в Панагюрище. 

Пострадалият е транспортиран в панагюрската болница в тежко състояние и с опасност за живота, а по-късно е издъхнал.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?