32

Понита тръгнаха на шопинг, едното се усмихна за снимка

Четворка понита се появи изненадващо пред вратата на пазарджишкия магазин "Лидл" в неделя. Макар визитата на добичетата да била повече от изненадваща, те били посрещнати с хляб, макар и без сол.

Необичайните посетители привлякоха вниманието на граждани, които отразиха опитите на копитните хайванчета да влязат в магазина. Едно от тях дори очарователно "позира" и се "усмихва" пред фотообектива. 

Случката предизвика и множество шеговити коментари в социалните мрежи. Множество усмихнати емотикони събра предположението, че хипермаркетът ще предлага понита на промоция като алтернатива в разгара на кризата с горивата. Не липсваха и въпроси дали ще се продават заедно с каручки. Други предположиха, че това ще са новите колички за пазаруване. Трети пожелаха да си ги вземат за домашни любимци или за впряг на шейна в мартенския сняг. Даже съжаляваха, че са само четири бройки.

"Дойдоха и наистина се опитаха да влязат в магазина на топличко - разказаха пред "Марица" хора от персонала на търговския обект. - Дожаля ни за животинките - мокри и в такъв студ да скитат из града. Но и се изплашихме да не нахълтат вътре, че тогава щеше да настане хаос. Веднага им изнесохме хляб и ги прикъткахме настрана, като пазехме и входа. Малко по-късно дойдоха хора да си ги приберат, нямаше никакви проблеми".

Така и не се разбра откъде са дошли четирите понита - от зоокъта на Острова или от частна база за търговия с дърва в района на бившето ДЗС. Преди това са били забелязани в района на частното болница „Здраве“. Но в крайна сметка важното е, че всичко с животинките е минало без нежелани ефекти от изненадващата им неделна разходка.

Снимка - Георги Танков, Фейсбук групата "Аз съм от Пазарджик"

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?