32

Помогнете! Пожар остави без дом младо семейство с дете на 17 месеца

Среднощен пожар остави без дом младо семейство от Ивайло с дъщеричка на годинка и 5 месеца. Сполетялата ги трагедия е мобилизирала цялото село и мнозина се стараят да помогнат. Организирана е и кампания в помощ на пострадалите хора, съобщи кметицата Снежанка Янкова.

Огънят лумва в малките часове в неделя, най-вероятно - от електрическата инсталация. Късмет е, че обитателите на къщата усещат опасността навреме и се спасяват. Майката и детенцето са добре, таткото има изгаряния, но е в стабилно състояние.
Бързата намеса на съседи и огнеборци спасява сградата, но вътре в нея почти всичко е изпепелено - от подовите настилки през оборудването и мебелите до дограмата. Младото семейство временно се е преместило при близки в Паталеница, тъй като домът им е в необитаем вид.
"Най-важното в случая е, че хората са добре - казва кметицата на Ивайло Снежанка Янкова, която от деня след пожара не спира да търси начини да помогне. - Поисках подкрепа от Община Пазарджик и "Социално подпомагане", обещаха да съдействат и съм благодарна, че се отзоваха. Признателна съм също на многото дарители, които ни се обаждат с предложения да помогнат. Звънят ни хора от целия регион, от други краища на страната, от чужбина. Някои предлагат пари, други - труд или материали, трети - мебели, бебешки колички и принадлежности, уреди. Най-важното за момента е да се направи основен ремонт на помещенията - да се смени дограмата, да се положат нови подови настилки, да се оправят стените, защото миризмата на дим е непоносима, да се възстанови електроинсталацията. Каквото зависи от мен, ще го направя, ще продължа да търся начини, ще има строга отчетност за всяка дарена вещ и всеки лев" - увери Янкова, като благодари на всеки, който е дал или предложил помощ.
Пожарът не е първата трудност в живота на младото семейство. Майката съвсем наскоро се върнала на работа, като не ползвала цялото си майчинство заради финансови затруднения вкъщи. Таткото пък преди време претърпял катастрофа и дълго време лекувал травмите си, така че също отскоро работи. В селото ги познават като скромни, добри и почтени хора, дори се срамували да поискат помощ, но близки ги убедили, че сами няма да могат да се справят.
Всяка подкрепа е добре дошла. Най-спешно са необходими строителни материали, майстори, мебели, оборудване. Търсят се още мъжки и дамски дрехи, размер M-L, както и облекла за момиченцето, постелки, завивки и други. Както и майстори за извършване на спешните ремонти, за да стане изгорялата къща отново дом.
Който иска да съдейства, може да се свърже с кметицата на Ивайло Снежанка Янкова на тел. 0884 330 711.
Ето и банковата сметка, по която може да се превеждат дарения за пострадалото семейство:

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

01.08.2022 | 13:09

колко малко е нужно да сме ХОРА ЧОВЕЦИ да бъдем ПО добри ХОРА

Отговори
1 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

01.08.2022 | 13:04

ДА бъдеме ДОБРИ ЧОВЕЧНИ ПОМОГНЕТЕ на ХОРАТА някога имаше ДОБРИНА а ДНЕС ДОБРОТО е МАЛКО

Отговори
1 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?