Следвайте ни

Полицията санкционира учителките, пуснали деца на прелез при паднали бариери

viber icon

Двете учителки, чиито възпитанизи вчера бяха заснети да преминават по прелез при спуснати бариери и предупреждаваща за приближаващ влак светлинна и звукова сигнализация, са санкционирани от полицията, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

"Случаят получи голям обществен отзвук, а и представлява реална опасност за живота и здравето на децата и двете учителки. Затова тази сутрин директорът старши комисар Йордан Рогачев разпореди незабавното му изясняване, каза Стоянов. Проверката беше възложена на служители от РУ-Велинград и сектор "Пътна полиция". Установени бяха двете преподавателки от училище във Велинград, които са съпровождали групата от ученици в първи и втори клас. Те бяха призовани в полицейското управление. Съставени са им актове за нарушаване на чл.180, ал.1, т.3 от Закона за движение по пътищата. Колегите влязоха и във връзка с РУО-Пазарджик, откъдето също ни оказаха съдействие".  

Припомняме, че случаен човек засне скандалната ситуация, станала пред очите му във Велинград, докато чакал да снима теснолинейката. Децата и учителките са от местното ОУ "Неофит Рилски".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?