Следвайте ни

Полиция заварди пазарджишки села, проверяват за търговия с вот

viber icon

Засилено полицейско присъствие забелязват жители на пазарджишки села в навечерието на изборите. На места редом с патрулките има и жандармерия. Наши източници твърдят, че са видели как патрулки отвеждат цивилни, а в някои населени места хора са карани да подписват предупредителни протоколи. Съмненията са, че проверките са по доноси.
"Действително има засилено полицейско присъствие не само в селата, но то е част от разпоредената за цялата страна акция срещу търговията с гласове от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, поясни говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Разбира се, тази дейност е съчетана и с обичайната превенция срещу битовата престъпност. На места колегите са подпомагани от жандармерията. Всеки сигнал и всяка информация се проверяват, като целта е да се пресекат опити за изборни престъпления. Принципно в такива моменти не липсват сигнали, като всеки от тях се проверява и ако има данни за престъпления, се докладва на компетентната прокуратура".
Стоянов заяви, че резултати от акцията засега няма да бъдат оповестявани. Очаква се това да стане на по-късен етап, за цялата страна.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

jon bon

jon bon

08.07.2021 | 11:54

На ТаРашков му остава още един ден да министерства и безчинства, все ще го изтърпи народа, после право при Каскета да разкаже от къде пари за толкова имоти!!!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?