32

Полиция иззе усилватели и тонколони заради шумов тормоз

В РУ-Велинград се провеждат активно дейности за контрол над шума, предизвикан в резултат на високата музика. Повод за това са зачестили сигнали и недоволство на граждани и гости на курорта, свързани с непрестанното озвучаване на града от определени квартали и най-вече от махала ,,Анезица,,. Според подаващите сигналите това се случва най-вече  в забранените от Закона за защита от шума в околната среда и Наредба №1 на община Велинград  часове, а именно от 14.00-16.00ч и от 23.00-08.00ч. 

При едно от осъществените полицейски проверки  на 28.09.2023г около 15.30ч . служители на РУ Велинград  установиха нарушения на закона. В резултат на това е съставен акт за установяване на административно нарушение на нарушителя, а униформените са иззели три броя усилватели и три тонколони.

Припомняме, че в чл. 16а, ал.2 от Закон за защита от шума в околната среда  се забранява озвучаването от физически лица или от обекти по ал. 1 и на открити площи в зони и територии, предназначени за жилищно строителство, рекреационни зони и територии и зони със смесено предназначение, включително когато озвучаването се излъчва от място извън строителните граници на селищната територия или от неурбанизирана територия за времето от 14,00 до 16,00 ч. и от 23,00 до 8,00 ч., с изключение на териториите на религиозни храмове, железопътни гари, автогари, аерогари, морски гари и при използването на системи за предупреждение и оповестяване на населението при бедствия.

След направения анализ на всички сигнали за нарушения на тишината се установи, че най- голяма дял от тях са от територията на квартал ,,Анезица,,. В тази връзка от РУ Велинград предприемат мерки за извършването на системни проверки и взимане на отношение спрямо нарушителите в цялата община с цел осигуряване спокойствието на  гражданите и гостите на курортния град.

*Пресцентър ОДМВР-Пазарджик  

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?