Следвайте ни

Поклон! Отиде си Васил Гешев, духовният баща на ФК "Балкан"

viber icon

На 66 години, след продължително боледуване почина строителният предприемач и собственик на минерален плаж „Варвара” Васил Гешев.

Той е бивш вратар на "Бенковски"(Пз) и "Хебър"(Пз) от 70-те и 80-те години на миналия век.

Във футболните среди обаче по-младите поколения го знаят основно като спомоществувател и в продължение на над 25 години като основен спонсор на футболният тим в родното си село Варвара, община Септември. Не случайно с времето той се превърна в духовен баща на местния ФК "Балкан", за който даваше мило и драго. 

Васко Гешев бе от рода на изчезващите. Ще го запомня с благата му усмивка и благородна осанка. А всички, работили за него през годините трябва да си спомнят само с добро за човека, който никога не ги остави без заплата. Да бъдеш точен като швейцарски часовник спрямо работниците си за него бе най-важното нещо в работата. Не го промениха нито парите, нито възможностите. Остана си до последния дъх бате Васко – човечен, непринуден, широко скроен.

Сбогом, приятелю! Мир и светъл път на душата ти!

Б.Р. Поклонението пред тленните останки на Васил Гешев ще бъде в събота от 13.00 часа в църквата на село Варвара.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?