32
Следвайте ни

Поклон! Отиде си уважаваната пазарджишка журналистка Дима Бойчева

viber icon

Навръх Бъдната вечер, на 24 декември 2021 г., си замина светлата душа на доайена на културния живот в града ни Димитрия Бойчева.
Поклонението пред тленните останки ще се извърши на 26 декември 2021 г., неделя, от 12.00 ч. в Кронос на Пазарджишките Централни гробища.
Неколцина нейни приятели от читалищната гилдия, която тя подкрепяше неуморно, написахме своя Реквием за Дима на 1-ви ноември - Деня на будителите, сякаш интуитивно усещали идещата раздяла, и че за последно благодарим на човека, журналиста, културния деятел. Колеги от пазарджишката журналистическа гилдия Катя Бузник, Дора Цветкова, Todor Grozdev публикуваха в медиите си Прощалното Ноктюрно за Дима.
"За будителя, за човека, който стана жив хляб - очи, които ни водят, светли мисли и благородни чувства, които ни вдъхновяват, Истина и Любов, които са светилник в живота ни, и път, по който ходим.
Нейният професионализъм е на висота. Нейната скромност е пословична. Нейната подкрепа ти дава криле и живот. Не обичаше награди. Деликатна, естет по душа, аристократична по дух, обичаща красивото, фина, всеотдайна, имаше отношение към всеки от един от нас, милосърдна. Толкова добрини е вършела тихо и невидимо, без фанфари, зад кулисите, като на всеки творец, талант, човек на изкуството и културата стискаше палци. Всяка проява в града ставаше с нея.
Димитрия Бойчева.
Дима Бойчева – за всички, които я познаваме.
В годините на соца - експерт в Окръжен съвет за култура и в Окръжен съвет за духовно развитие - Пазарджик, главен експерт на Общински съвет за култура, който ръководи, подпомага, организира със замах, с креативност и новаторство културната дейност на музеи, театри, библиотеки, кина, читалища на територията на Пазарджик и областта, развива центъра за работа с талантливи деца „Знаме на мира”.
В годините на демокрацията - радиоводещ и журналист в първо частно радио в Пазарджик „ДЕЖ”, журналист във вестник „Знаме”. В „Енциклопедия Пазарджик” името ѝ присъства като основател през 1990 г. и първи председател на Читалище „Пробуда” – Пазарджик ( 1990-2000)."

*Зорница Баракова, секретар на НЧ "Пробуда" - гр. Пазарджик

Екипът на "Марица" изказва съболезнования на близките и многобройните приятели на Дима Бойчева за тежката загуба! Поклон!

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?