Следвайте ни

Поклон! Отиде си емблематичен пазарджишки педагог

viber icon

Пазарджик изгуби днес един от емблематичните си педагози - Стоян Павлов. Новината за преждевременната му смърт потресе неговите приятели и колеги, които съобщиха тъжната вест в социалните мрежи. 
Стоян Павлов ще остане в паметта на пазарджиклии като изключителен професионалист, учител и добър човек. Той бе част от екипа на Ресурсния център, учител на деца с нарушено зрение.
Черен ден! Загубихме един наш много любим приятел, колега и ЧОВЕК - Стоян Павлов!
Той беше и остана завинаги част от нас! Истински професионалист, оставил душа и сърце в историята на "Вяра, Надежда, Любов".
Отдаден бе изцяло на каузата за ресурсно подпомагане на деца със специални потребности! Ще ни липсваш Стояне! Светъл да бъде пътят ти към вечността!
Обичаме те!
Ще те помня, Стоянчо! С кадифето на очите ти, с топлината на сърцето ти, с прекрасния ти глас, с чара на душата ти, с добротата, която раздаваше без мяра. Ти беше скъп мой приятел и колега ,когото много обичах,защото беше прекрасно момче. Ще те помня! Мир на душата ти! - написаха негови колеги.

Стоян Павлов е докторант във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ и специалист с дългогодишен опит в сферата на специалната педагогика и приобщаващото образование, сочи професионалната му биография в Педагози.бг. Завършил е специална педагогика през 1997 година в ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград, и след това педагогика на зрително затруднените през 2009 г. в СУ „Св. Климент Охридски“. Участвал е в специализации и международни стажове в САЩ и редица страни от Европа. Познава теорията и практиката в специалното образование, както в България, така и в световен мащаб. Участвал е в процеса на деинституционализация като обучител и супервайзер на специалистите от домовете за деца с увреждания. Обучител е на педагогически специалисти и е сертифициран практик по метода за подкрепа на деца с множество увреждания - интензивно общуване, разработва и прилага традиционни и интерактивни технологии в образователния процес, познава помощните технологии и специалните програми за деца и ученици с обучителни трудности. Работи в структурите на МОН в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, гр. Пазарджик като учител на деца и ученици с нарушено зрение. Има редица публикации в сферата на специалната педагогика и приобщаващото образование.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?