32

Поклон! Отиде си бивш кмет на Пазарджик, дал много на града и общината

От този свят си е отишъл бивш кмет на Пазарджик, вписал името си в историята с множество осъществени мащабни проекти, направил много за хората в града и общината. Новината оповести настоящият градоначалник Петър Куленски, който изказа съболезнования на опечалените близки.

„Поднасям своите съболезнования на семейството и близките на кмета на Пазарджик Стоица Вардин, написа Куленски. Ярка емблема в историята на Пазарджик, по време на неговия мандат между 1973-1978 г., а и след това, той подема едни от най-мащабните строителства в града: входно-изходните пътни артерии към Пловдив, Панагюрище, Велинград; обектите: ж.к. “Запад”, “Младост”, “Септемврийци”, жилищни блокове по бул. “Ст. Караджа” и бул. “Г. Бенковски”; нова канализация на гр. Пазарджик, спортен комплекс, аптечен център, градска поликлиника, Държавен архив, сградата на музея и художествената галерия, пешеходната зона на града. Оформя се и галерията на открито със скулптури на Величко Минеков. По негово време неимоверно се разраства културния живот в града – наследство на труда му, което до ден днешен дава своите плодове.

Снимка - pzhistory.info

Стоица Вардин е пример за гражданите си и следва да бъде пример и за всеки един градоначалник за това какво означава да милееш за своя край и да работиш за развитието му. Да почетем светлия отпечатък, който кметът Вардин е оставил за града ни. Поклон пред неговата памет.

Погребението ще се състои на 13-ти април, събота“.

„Дотогавашен директор на "Вела Пеева". В началото на мандата, си поставя като задача приемане на план за развитието на града до 2000 година, пише за Стоица Вардин pzhistory.info. Предвижда строителство на летен кинотеатър;градски универсален магазин;хирургически блог към болницата;благоустройство на парковете "Писковец"и"Добра вода".Училищата разполагат с 287 класни стаи.Започва строежът на немската гимназия и нов хотел.През юли 1973 година общинският съвет приема програма за честване на 500 годишнината от създаването на града.Утвърждава герба на Пазарджик.

Екипът на „Марица“ поднася съболезнования на близките и приятелите на Стоица Вардин!

 

 

Оцени новината

Оцени новината
4.2/5 от 23 оценки
4.2/5 от 23 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?