32

Пожар обхвана две къщи и застраши трета в село Свобода

Пожар обхвана две къщи в стрелчанското село Свобода, застраши и трета, която до момента не е засегната само благодарение на адекватната намеса на огнеборци, повикани на мястото на инцидента. Огънят е лумнал около 13:50 часа днес в двора на необитаема къща. Бързо се разпространил по сухите треви, като преминал и в съседен, също необитаем имот. Тръгнал и към трети, но повиканите междувременно пожарникари успели да го спрат.

Гасенето на пламъците продължава и в момента. Пожарът е локализиран, но все още не е потушен, съобщи за „Марица“ говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Първоначално е изпратен един екип огнеборци от участъка в Стрелча, но после на помощ са им изпратени и още два екипа от Панагюрище и Пазарджик.

Все още не се знае каква е причината за произшествието, тя ще бъде установена след потушаването на огъня.

„Сухото време и вятърът създават много опасни условия за бързо възникване и разрастване на пожари - коментира Стоянов, който отново апелира хората да са особено внимателни и предпазливи. - Знаете за вчерашния пожар край Боримечково, обхванал около 500 дка площи, сега е този в Свобода, а около обяд благодарение на бързата реакция на колегите бе спрян друг пожар, заплашващ да навлезе в горския фонд край село Паталеница. Там в близост до стадиона са горели сухи треви, а пламъците са спрени буквално на метри преди навлизането им в гората. Така че призоваваме гражданите да са изключително предпазливи и да не подценяват опасността от подобни инциденти в този сезон“.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?