Следвайте ни

Погром в Главиница: Три коли осъмнаха със забити кирки върху капака(ВИДЕО)

viber icon

"Крайслер", "Додж" пикап и камион "Ивеко" осъмнаха тази сутрин със забити кирки в капака, пред частен дом в пазарджишкото село Главиница, видя репортер на "Марица". Автомобилите са собственост на местния жител Стоян Иванов. 

Погромът над ППС-та се e разиграл към 3,30 часа тази сутрин, коментира пред наш репортер потърпевшият. 

"Събудих се от ударите на копачите. Веднага станах и отворих прозореца, когато видях двама непознати мъже да бягат към автомобил, който го чакаше на около 50 метра от дома ми", разказа Стоян Иванов. 

На предоставените от камерите пред дома му кадри се вижда как две неизвестни лица с общо 5 кирки в ръцете се приближават към паркираните пред къщата му автомобили и започват да ги забиват в капаците. След като приключват с "операцията" се изнасят на бегом в посока главната улица на селото. 

Стоян Иванов е убеден, че погромаджиите са самo едни изпълнители, а поръчката идва от друго място. На първо четене щетите върху трите автомобила минават 3 000 лв. За съжаление на собственика само едната от тях има застраховка авто каско. 

"Имам хипотеза кой ги е пратил. Наскоро осъдих за вандализъм и заплахи за убийство едно лице от селото на последна инстанция, след което получих от него вербално предупреждение. Всичко съм споделил на криминалистите, предоставил съм им видеото от камерите, ще намерим и други кадри. На първо време трябва да се разкрият извършителите, след което ще стигнем и до поръчителят", убеден е Иванов. Той вярва, че "силата на правото ще надделее над правото на силния".

В Главиница той минава за услужлив, кротък и разбран човек, който бяга от конфликтите. Стоян Иванов стопанисва малък павилион за кафе и закуски, има и "Пътна помощ".  От личния си профил във фейсбук Иванов обяви "солидна парична награда за този, който помогне с информация по случая". В тази връзка потърпевшият гарантира "пълна дискретност и анонимно връчване на стимула". 

От пазарджишката полиция все още не са съобщили за инцидента в Главиница. Старата практика с вандалското предупреждение обикновено говори за отмъщение, неуредени бизнес или лични взаимоотношения на собственика на повредените автомобили.

В по-далечните времена подобно предупреждение се считаше за знак от подземния свят, че притежателя на колата или колите е “сгазил лука”. През бурните години на прехода забиването на кирки в колата се считаше за “бургаски патент”, въведен от групи, близки до легендарния Димитър Желязков - Очите.

 

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

rizlaboy

rizlaboy

27.04.2021 | 05:57

By the way the last bandit runs , it is a woman

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?