Следвайте ни

Поема за коронавируса се роди в Деня на здравните работници

viber icon

В Световния ден на  здравето главната медицинска сестра на МБАЛ-Пазарджик Елена Станчева посвети поема на своите колеги, които работят в условията на пандемия от коронавирус. По един  екземпляр от  поемата „COVID-19” получиха началникът на Инфекциозно отделение д-р Мария Пишмишева и старшата сестра Станимира Стоянова, както и всички лекари, медицински сестри и санитари от Инфекциозно отделение, доброволците -сестри и санитари от други отделения. Старшите сестри на всички отделения в болницата също получиха стихотворението.
Елена Станчева поздрави медицинските работници за празника.

„Точно днес искам да поздравя хората, които най-много заслужават това. Хората, които забравиха собствения си комфорт и създадоха оранизация и ред в една извънредна ситуация. Аплодисменти за д-р Пишмишева и Станимира Стоянова“, заяви главната сестра и разказа как в една безсънна нощ е написала нещо със сърцето си, което иска да  посвети на тях и всички, които се борят с  COVID-19.

Началникът на Инфекциозно отделение д-р Мария Пишмишева също честити  празника на  лекарите и медицинските сестри   и пожела на всички здраве и да преминем през това изпитание. Тя благодари на  работещите във всички отделения, които са се отзовали. Благодаря, че разбрахте, че трябва да сме заедно в  борбата  срещу този вирус. Надявам се  всичко  да свърши скоро, но мисля че тепърва започва. Трябва да сме готови, че коронавируса ще засегне всяко отделение, защото 80% от хората не боледуват, а са само вирусоносители. Трябва да се научим първо да пазим себе си. Надявам се да се подкрепяме и да си помагаме.  COVID-19 е проблем на цялото общество. Трябва да бъдем бдителни. Това е нов вирус, но не трябва да се паникьосваме. Точно от това трябва да се пазим. Трябва да  разсъждаваме разумно. Няма защитена възраст, няма защитено отделение. Готови сме да помогнем на всеки. Надявам се до два-три месеца да се справим и да се  върнем към нормалния живот, изрази очакванията си д-р Пишмишева.

Всичко, което ни мина през главите е плашещо, но не се уплашихме. Ние не можеше да сме защитени с предпазни средства така добре без съдействието на главната сестра Елена Станчева, за което и благодарим, заяви и старшата сестра на Инфекциозно отделение Станимира Стоянова.

А ето и имената на здравните работници, на които беше посветена поемата:

д-р Мария Ангелова Пелева-Пишмишева д.м
Станислав Василев Коцев
Величка Петрова Ночева
Йорданка Христова Гинина
Марийка Василева Енчева
Цветана Трендафилова Божкова
Боряна Благова Баладжова
Елка Кръстева Пенчева
Мая Илиева Божкова
Йорданка Видова Енева
Милена Георгиева Карамишева
Иван Костадинов Иванов
Донка Лалева Велкова
Станимира Георгиева Стоянова
Елена Илиева Маджарова
Нели Благоева Керенска
Иванка Йорданова Попчева
Стоянка Георгиева Димитрова
Таня Трендафилова Мирчева
Катя Радославова Генчина
Желязка Драганова Драганова
Боряна Йорданова Койрушка
Величка Георгиева Йончева
Катерина Йорданова Проданова 
Зорка Иванова Рушидова
Евгения Иванова Попова
Марияна Георгиева Караджова 
Катя Василева Григорова
Благовеста Георгиева-Близнакова
Димитриийка Иванова  Делова
Надежда Петровна Димова 
Любка Йорданова Велкова
Стоименка Атанасова Джонева 

 

Както и самата поема:

 

 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?