32
Следвайте ни

Подписка иска подкрепа за майка, останала сама 2 дни преди раждането

Инициатори на "Хора за хората" молят за младата жена и бебето й да бъде осигурено жилище в Пазарджик

viber icon

Организаторите на станалата традиционна и за Пазарджик инициатива "Хора за хората" започват събиране на подписка в памет на един от най-верните си съмишленици - озвучителя на неделните сбирки с народни танци Тодор Ташев. Авторите на петицията припомнят трудната съдба на младия човек, който си отива от този свят твърде рано, само два дни преди да се роди неговата дъщеричка. Сега приятелката му и бебето живеят сами при много трудни за отглеждане на пеленаче условия в село Априлци. Молбата към кмета на Пазарджик Тодор Попов е за младата майка и детето й да бъде осигурено жилище в Пазарджик.

Ето какво гласи обръщението към всички граждани:

Здравейте, приятели! Инициативна група организира подписка в помощ на дъщерята и приятелката на Тошо, с която да се подсигури жилище на така и несъздаденото семейство. Подписката ще бъде в неделя на Тортата. Който желае, може да мине на хорото и да я подпише. По-долу съм дал текста в нея. Нека да дадем шанс на младата жена и невръстната и дъщеря за по-добър живот! - пише Михаил Резов. Следва писмото:

ДО КМЕТА
НА О Б Щ И Н А П А 3 А Р Д Ж И К
МОЛБА
от
Гражданско обединение „В памет на Тоше", с участието на гражданска инициативата „Хора на Хората" - Пазарджик
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПОПОВ,
Гражданско обединение с участието на гражданска инициатива„Хора на хората" - Пазарджик, Ви представяме подписка на хората в това обединение, за подпомагане на съпругата и детето на нашия покоен гражданин, общественик и приятел „В памет на ,,Тоше". Тодор Ташев бе част отгражданска инициатива „Хора на Хората,, - Пазарджик, която съществува от 6/шест/ години. Като нейната основна цел е възобновяване и съхраняване на стара българска традиLIия, да се играе българско хора на мегдана, всяка неделя. Възобновявайки и продължавайки тази традиция, всяка неделя на тортата в гр.Пазарджик, се извиват български хора, събирайки млади и стари на хорото, заучавайки български хора от многообразието на българските фолклорни области.
Тодор Тошев активно участваше в тази чудесна гражданска инициатива „Хора за Хората", като озвучител на хората, със своя собствена техника и музика. Всичко това го правеше доброволно и с голяма удоволствие.
Включвал се е и в други обществени дейност, в група от гр.Пазарджик за събиране на дрехи, храна, домакинска техника за подпомагане на социално слаби от Общината. За празниците е подпомагал възрастни и самотни хора с доставянето им на хранителни пратки.
Всичко това „Тоше" го правеше с голямо вътрешно убеждение, че го върши в полза на хората и го чувстваше, като своя съдба, докато смъртта не го отдели от нас.
Тодор Димитров Ташев е роден на 01.05.198Зг.в гр.Пазарджик, роден със сърдечен проблем „транспозиция на големите артерии" и е едно от 5-те деца в България, оцелели след операция по Сенинг, извършена от професор Чирков. След извършената операция, като е поставен електро стимулатор /пейсмейкър /, Тодор успява да израсте, учи, работи, както в производството, така и в обществени дейности.
На 08.05.2021г. , въпреки големите усилия на лекарите в отделението за сърдечно - съдова хирургия в МБАЛ „Хигия" гр. Пазарджик Тодор Ташев почива, вследствие на сърдечен проблем.
Между временно, Тодор чакаше дете от приятелката си, с която живееха заедно. Само 2/два / дни след смъртта на Тодор, се ражда неговата дъщеря - Стела в МБАЛ ,,Хигия" гр.Пазарджик. Той така и не дочака да види дъщеричката си.
Младата майка Нонка Минова, живее с детето и възрастната си майка в с.Априлци, тя изпитва големи затруднения с отглеждането на детето, липсата на ефективна лекарска помощ за детето,силно ограничен обществен транспорт, лоши битови условия, банята и тоалетната се намират далеч от жилищната страда, която е стара паянтова постройка, състояща се от две малки стаи и коридор, избено помещение ползващо се за кухня, всичко това много затруднява младата жена за отглеждането на детето.
Уважаеми Господин Попов, голямата ни Молба към Вас, е майката на Стела, Нонка Минова, като самотна майка, която разчита единствено на доходите от майчинството си и не може да позволи жилище на свободен наем, да бъде подпомогната с общинско жилище от фонда на Общината, тъй като се нуждае от добри условия за отглеждане и възпитанието на детето си, за да израсте в една по-добра среда, жизненоважна, за възпитанието и отглеждане на Стела.
Прилагаме списък с подписите на хората от Гражданското обединение.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?