32

Подновяват работата по проекта “Грижа в дома“

Община Пазарджик ще продължи да работи с потребители от града и селата по проект „Грижа в дома в Община Пазарджик” по процедура „Грижа в дома“.

Ще се предоставят мобилни почасови здравно-социални услуги, психологическа подкрепа и консултация  за 213 потребители от цялата община.

За предоставяне на услугата ще бъдат наети 40 домашни помощници, 2 медицински сестри, 2 социални работници, 1 психолог и 1 рехабилитатор.

Продължителността на проекта е 12 месеца.

Общата цел на проекта е да се осигури подкрепа в домашна среда на лица с увреждания и на възрастни хора в нужда от грижа. Специфичната цел на проекта е предприемане на мерки за социално приобщаване, чрез подобряване достъпа до интегрирани здравни и социални услуги, психологическа подкрепа и консултиране и осигуряване на подходяща социална закрила и формиране на основни умения за всички. Настоящият проект надгражда реализираните дейности и постигнатите резултати по проектите ”Патронажна грижа” компонент 1, 2 и 4, „Патронажна грижа +” и други проекти и програми реализирани и финансирани със средства от Европейския съюз.

Услугата ще стартира от началото на месец февруари.

Стойността на проекта е 1 138 156,98 лева

Заявления ще се подават в  стая 806, ет. 8  

Телефон за контакт: 034/ 402 352

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?