Следвайте ни

Подготвят поскъпване на общинските жилища

viber icon

Общинските жилища в Пазарджик вероятно скоро ще струват по-скъпо, отколкото досега. Това предвижда проект за нова наредба, регламентираща настаняването и продажбата им, внесен в Общинския съвет от Румен Димитров като председател на ресорната постоянна комисия. За някои документът предвижда увеличение с 30%, за други - в пъти. 

Досега тези имоти бяха продавани по данъчна оценка, която в някои случаи е над 10 пъти под пазарната цена. През март съветникът Атанас Шопов предложи тази практика да се прекрати и да се въведе реалистично оценяване, за да не губи общинската хазна.

В проекта е предвидено данъчната оценка за първа зона да се умножава по 1,3, за втора и квартал "Изток" - по 1,4, за трета - по 1,6, а най-голямо увеличение се очаква в Главиница - по 3. Доколко това е реалистично, предстои да се разбере при общественото обсъждане на проекта, което е насрочено за вторник, 25 август, както и при коментирането на промените в пленарната зала. Този месец Общинският съвет почива, така че гласуването вероятно ще е най-рано в края на септември. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?