32

Подай ръка! Педагог спешно се нуждае от помощ за трансплантация в Турция

Пазарджишки педагогически съветници и пкихолози се обединиха около каузата да помогнат на свой обичан колега в труден за него момент. Човекът спешно се нуждае от средства за трансплантация на бъбрек в клиника в Турция.

Това е Тодор Тодоров, който работи повече от 20 години в системата на образованието в Пазарджик, а от години е педагогически съветник в Езиковата гимназия - пишат до медиите негови колеги. Те са изпратили писмо с молба за съдействие и до Регионалното управление по образованието, което публикуваме по-долу.

За да си върне здравето, педагогът се нуждае от 55 000 лева - сума, с която не разполага. Всеки, който би искал да му подаде ръка в този труден момент, може да преведе дарение по банковата сметка на името на Тодор Иванов Тодоров: ОББ, BG73UBBS80021043059150 /в български лева/.

Ето какво гласи писмото до РУО:

 

ДО

НАЧАЛНИКА 

НА РУО-ГР. ПАЗАРДЖИК

 

            УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ДУЛЧЕВА-ВЕЛИЧКОВА,

 

Обръщаме се към Вас с молба за съдействие и подкрепа във връзка с нашия колега Тодор Тодоров - педагогически съветник в Езикова гимназия „Бертолт Брехт“-гр. Пазарджик.

Тодор Тодоров работи в системата на образованието певече от 20 години. В момента той има нужда от помощ, защото има сериозен проблем със своето здраве. 

Промяната в здравния му статус настъпва преди около 13 години. Следват множество интервензии и операции, след като се установява, че причината за влошеното състояние са сериозни проблеми в опорно-двигателната система.

През 2018 г. след проведени изследвания става ясно, че Тодор Тодоров е и с бъбречна недостатъчност. Започва един дълъг процес на лечение, който до момента не дава очаквания резултат. 

Предстои, след броени дни, Тодор Тодоров да бъде включен в списъка на нуждаещите се от трансплатнация български граждани, но в България този процес е дълъг и понякога невъзможен.

Заради влошеното здравословно състояние, семейството на Тодор търси помощ от лечебни заведения в чужбина. Сега те очакват оферта от болница в Турция, като в предварителните разговори и проведени изследвания, който показват съвместимост, е уточнено, че неговата сестра може да бъде негов донор.  Очакваната сума за трансплантационната интервенция, лечение и рехабилитация ще бъде над 55 000 лева.

Това е причината, ние като колеги на Тодор Тодоров, да започнем кампания в неговата подкрепа,  защото сумата е невъзможно да бъде покрита от неговото семейство.

Молим за Вашето съдействие, призивът да стигне до нашите колеги - педагози, психолози, педагогически съветници, логопеди, ресурсни учители и всички, заети в системата на образованието.

Даренията могат да бъдат превеждани на откритата дарителска сметка на името на Тодор Иванов Тодоров: ОББ, BG73UBBS80021043059150 /в български лева/.

Благодарим Ви! 

 

С УВАЖЕНИЕ:

Психолози и педагогически съветници от гр. Пазарджик 

 

Към призива за помощ са приложени епикризи, медицински документи, които не поместваме заради съдържащи се в тях лични данни.

Екипът на "Марица" се присъединява към призива за подкрепа в борбата на Тодор Тодоров за живота и здравето му!

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?