Следвайте ни

Почистиха незаконни сметища край Брацигово, молят хората да пазят

viber icon

Приключи почистването на поредните нерегламентирани замърсявания, констатирани на територията на град Брацигово, съобщиха от общината в града. Поземлените имоти в местността Дялево дере бяха почистен с техника на „Инфрастрой" ЕООД, която работи там в продължение на няколко дни. В почистването участваха и наети работници, които събираха отпадъка от трудно достъпните места. Същото бе извършено в местностите  св. Спас и Грамадите. В почистването на местността Грамадите се включи и фирма „Делчев Инженеринг".

През месец март бе почистено основно и коритото на река Умишка, което не бе чистено в продължение на няколко години. Отстранени бяха самоизрасли дървета и храстова растителност и битов отпадък изхвърлен в речното корито.  

Тези случаи ни показват много ясно, че  въпреки въведеното организирано сметосъбиране и сметоизвозване на битовите отпадъци в нашата община, както и създадената възможност за гражданите да изхвърлят строителните отпадъци от ремонтите в домакинствата, наличието на отпадъци на нерегламентирани места съпътства „европейското" ни ежедневие. Наблюденията, които имаме, показват, че най-често нарушенията се извършват в по-тъмните часове на денонощието или в по-отдалечени от населените места поземлени имоти, където на практика липсва наблюдение и контрол. Нарушителите мислят, че са успели да надхитрят всички останали и около дерета на реки, покрайнини на населени места, селскостопански пътища, горски имоти и др. възникват неприятните гледки.  

Разчитаме на всички граждани тази практика да бъде прекратена, за да може средствата, които се събират от хората да бъдат влагани в нови и общественополезни дейности и придобивки, а не в непрекъснато изчистване на боклуци, допълват от общината в родопския град.
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?