32

Почистено е затрупаното с камари боклук гробище в Мало Конаре

Kамари с боклуци бяха засипали гробищния парк на с. Мало Конаре. Купища, при това видимо с умишлена човешка намеса. Веднага след като това достигна до мен, разпоредих на сметопочистващата фирма да отстрани замърсяването, съобщи кметът на община Пазарджик Петър Куленски.

Паралелно с това събирам всички кметове на села, за да дадем изрични указания за по-добра комуникация и превенция към жителите на населените места в Община Пазарджик. Важно е, за да можем да създадем устойчиви начини за засилен контрол над чистотата навсякъде.

Независимо от това искам да отправя призив. Моля да отделяме повече време, за да съберем отпадъците си и да ги изхвърлим в отреденото за целта място. Ролята на Общината не е всемогъща, способностите на една община като институция не са безкрайни. Събирането и извозването на отпадъците на града е наша грижа, но това да не замърсяваме около нас, хвърляйки отпадък на места, които съвсем не са определени за това, е колективна отговорност.

Въпрос на лично самосъзнание е да искаме да живеем в по-чиста и по-добра среда – с ред и контрол, които не просто се налагат от институцията, а се отстояват от всички нас с поведението ни. И особено за гробищните паркове -начинът, по който се грижим за лобните места на близките ни, показва и какво е уважението ни към живота като цяло.
 Моля да бъдем по-бдителни и добри към местата, в които живеем. Благодаря за подадените сигнали и възможността да реагираме веднага така, както следва да се случва, коментира още градоначалникът.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?