Следвайте ни

Починаха още двама с COVID, 49 са положителните в региона

viber icon

Четиридесет и девет са положителните проби за COVID-19 за изминалото денонощие, съобщават от РЗИ. От новорегистрираните дванадесет са хоспитализирани, останалите са поставени на домашна изолация. Пробите са на двадесет и три жени жени и двадесет и шест мъже.

Разпределени са:

Жени, на възраст от 22 до 73 години; от град Пазарджик - 10, три жени са хоспитализирани в „МБАЛ-Пазарджик“, МБАЛ „Хигия-Север“ и МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище; една от новорегистрираните положителни жени е учител в НУ „В. Друмев“ – Пазарджик; от село Церово – 1, от село Мирянци - 1, санитар. От град Пещера – 1,  хоспитализирана в МБАЛ „Проф. Д. Ранев“; от град Панагюрище – 7; от село Бъта – 1, преподавател в ОУ „Проф. М. Дринов“ – Панагюрище. От град Стрелча - 1; от град Велинград - 1.

Мъже, на възраст от 31 до 84 години; от град Пазарджик – 5, от тях хоспитализиран един в „МБАЛ-Пазарджик“; още четирима са хоспитализирани в „МБАЛ- Пазарджик“ от:  село Братаница, село Лозен, село Црънча и село Мало Конаре; от село Мирянци -1; от град Ветрен -1, от село Варвара – 2. От град Пещера – 4, двама са хоспитализирани в МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ и в МБАЛ „Здраве“ – Пазарджик. От град Панагюрище – 6, от град Стрелча - 1; от град Велинград - 2, един е хоспитализиран в „МБАЛ- Велинград“.

РЗИ Пазарджик съобщава за починали:

* жена на 54 години от град Пещера, хоспитализирана в МБАЛ „Хигия“ с придружаващи заболявания – обезитас, инсулино зависим диабет, стабилна стенокардия и хронично неврологично заболяване.

* мъж на 81 години от град Пазарджик, хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“, с придружаващо сърдечно заболяване и хронично бъбречно заболяване.

Здравната инспекция призовава жителите на област Пазарджик да спазват противоепидемичните мерки.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?