Следвайте ни

Почина бивш кмет на село Мирянци

viber icon
Димитър КОМСИЙСКИ, "Пазарджишка Марица"


На 66 годишна възраст почина бившият кмет на село Мирянци Павел Димитров. Най-вероятната причина е масивен инфаркт, сподели пред наш репортер шефът на Жилфонд Иван Стефанов, с който Павката бяха много добри приятели и до преди година колеги. Димитров си отиде внезапно. Излязъл да изпуши една цигара на любимото си барбекю в двора на къщата в село Мирянци и там си останал, преди да бъде намерен от съпругата си. Много пъти му казвах да спре или поне намали цигарите, обещаваше, но не го направи, сподели Иван Стефанов.
До края на 2015-та година Павел Димитров беше зам-управител на БМ ЖИЛФОНД към Община Пазарджик. Там той постъпи през 2008-ма, след като се отказа доброволно да участва в изборите за кмет няколко месеца по-рано. Павел Димитров беше кмет на Мирянци в продължение на 3 мандата – от 1995-та година до 2007-ма. Трудно ще се намери човек в селото да каже лоша дума за него. Където и да отидеше ставаше душата на компанията. Беше еднакво добър и в пеенето и в рецитирането.
В памет на бившият кмет и общински служител, днешният последен за 2016-та година брифинг на пазарджишкият градоначалник Тодор Попов започна с минута мълчание.
Изненадан съм и натъжен. Бог да прости Павката, работехме добре с него. Беше наш приятел, заяви по негов адрес Тодор Попов.
Погребението на Павел Димитров ще бъде в петък.

Редакцията на в-к „Пазарджишка Марица” изказва най-искрените си съболезнования на семейството и близките на Павел Димитров.

Почивай в мир, приятелю!

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?