32

Победата на Гагов в Панагюрище - с над 65% от гласовете

Над 65% от гласовете от вчерашните частични местни избори в Панагюрище са за Желязко Гагов, който вече бе обявен за кмет на средногорската община, показват данни на Общинската избирателна комисия. За него са дали доверието си 5762 души, докато опонентът му Никола Белишки е привлякъл 3094 гласа, равняващи се на 34,9%. 8856 са действителните гласове, от които 80 са „Не подкрепям никого". Недействителните бюлетини са 140.

Изборният ден е приключил при 45% активност - до секциите са отишли 9076 от общо 20 150 с право да участват във вота.

В малките часове на нощта ОИК обяви решението, с което обявява Желязко Гагов за кмет на община Панагюрище.

„Благодаря на всички, които отидоха да гласуват на изборите за кмет на община и гласуваха по съвест.

Благодаря за доверието на тези, които ме подкрепиха. Задължен съм ви, и ще продължа да работя, защитавайки вашия интерес.

Благодаря на хората, които имаха смелостта да застанат до мен в тази кампания и понесоха толкова негативизъм и хули. Благодаря на приятелите ми, които останаха такива, обичам ви!

Благодаря на хората, които заедно с мен дванадесет години влагаха усилия, професионализъм и време, за да градим заедно просперитета на община Панагюрище.
На тези, които съм разочаровал, ще пожелая да бъдат доволни от промяната, която поискаха и да получат обещаното им.

Победата на опонента ми е убедителна. Пожелавам му да успее да изпълни ангажиментите, които е поел пред всички жители на общината“ - написа в социалните мрежи Никола Белишки.

Желязко Гагов благодари за доверието и посочи, че приема гласуваното доверие като отговорност. Той коментира, че вероятно победата му се дължи на факта, че е показал как с колегите му могат да работят заедно независимо от политическата принадлежност: "Наистина показахме, че когато гледаме в една посока, подреждаме общината си по - добре." 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?