Следвайте ни

По план: Чакаме над 2 млн. приходи от общински имоти

viber icon

Общо 2 120 000 са заложените приходи от общински имоти в новата годишна програма за управлението и разпореждането с тях. Документът е поместен на сайта на местната администрация. Предвидени са и разходи за 56 000 лева, основно за отчуждаване и изкупуване на парцели за обществени потребности.

------------

През започналата вече 2021 година Общината възнамерява да пусне за продан още 94 имота в града - терени, сгради, както и апартаменти, за които са подадени молби от ползвателите им. Тези от първата половина от листата са на улици в източните квартали, основно поземлени. Не липсват и терени на комуникативни улици като "Гео Милев", "Виделина", "Пейо Яворов" и други.

Над 280 са имотите за продажба в селата. Там за продан отиват основно земеделски земи, урегулирани парцели, по-малко са тези със сгради. Най-много са обектите в големите села - в Мало Конаре са 47, в Ивайло ​- 42, в Добровница - 31, докато в други, като Црънча и Сарая, са само по един.

За 102 от имотите вече има решения на Общинския съвет.

От продажбите местната хазна очаква и най-големи приходи - малко над милион лева. 219 000 лева е заложената сума от продажба на земеделски земи, още 560 000 лева - от наеми, 3000 лева от учредяване на право на строеж. 50 000 лева пък се очаква да дойдат от земя, която ще бъде продадена на собственик на сграда върху нея.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?