Следвайте ни

По чудо без жертва след пожара на ул. "Братя Петкови"(ВИДЕО)

viber icon

Собственикът на изгорелия по-рано днес апартамент на ул. "Братя Петкови" в Пазарджик Даниел Райков се разминал със смъртта по чудо. Това става ясно от разказът на негови съседи, които първи се обадили на тел. 112.

Съседката Магдалена Цанкова

"Бяхме на вилата с мъжа ми. Обикновено се прибираме от там всяка неделя вечер към 20 часа, но този път решихме да си тръгнем по-рано за Пазарджик. Около 18 часа, както си стояхме у дома и оправяхме багажа усетихме, че пада мазилка. Погледнах през терасата и видях огън и черен дим. Усетихме, че над нас има пожар и съпругът ми Кирил тръгна към апартамента на комшията Дидо, който е на етажа над нас. През това време аз телефонирах на тел. 112 и се качих да видя какво става. В този момент мъжът ми разбива заключената врата на горящия апартамент и успява да изведе съседът ни, който очевидно не е бил в състояние да се справи сам. Като отидох да видя какво стана ме посрещнаха талази с чернилка и сажди. Не ми се мисли какво щеше да стане, ако не си бяхме дошли по-рано в Пазарджик", разказа пред репортер на "Марица" съседката Магдалена Цанкова.

От нейните думи стана ясно, че 57-годишният Даниел Райков живеел сам в апартамента си. Неговото жилище е тотално изгоряло. Бързата реакция на огнеборците е предотвратила още по-голяма беля, тъй като в кухнята на апартамента имало две пълни газови бутилки.   

След потушаване на пожара за известно време във входа на жилищната сграда няма на има ток, съобщиха служители от дежурната група на EVN. 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?