Следвайте ни

Пловдивският МУ ще обучава сестри и лаборанти в Пазарджик

viber icon

В някогашния учителски институт на Пазарджик, който беше върнат от държавата на общината, ще има изнесен филиал на Пловдивския Медицински университет.

Това стана ясно при посещението на премиера Бойко Борисов в Пазарджик, който пристигна тази сутрин в областния център заедно с министрите на здравеопазването Костадин Ангелов и на околната среда и водите Емил Димитров. 

В бъдещия институт ще се обучават студенти в специалност “Медицинска сестра” и „Лаборантка“. Здравният министър съобщи, че след ремонт в общежитията ще могат да се настанят 100 медицински сестри.

Той уточни, че се работи активно по програма със Сдружението на общините, като се търсят общински жилища за лекари и сестри в най-проблемните точки на страната.

Директорите на лечебните заведения поемат ангажимента да назначат тези хора, общината ще дава допълнителни пари към заплатата, както и държавата ще дава средства - целта е да се обхване цялата страна, подчерта проф. Ангелов. 

За проекта е отпуснат 1 милиона лева. Болницата в Пазарджик е поискала ангиограф, за който парите ще бъдат преведени тази седмица.

"Благодарим на лекарите, заради тях броят на излекуваните е по-голям от този на заболелите. Това го дължим на тях! Затова помагаме и виждате, че Министерство на здравеопазването действа и организира всичко бързо", заяви от своя страна Борисов.  

Преди да отиде в учителския институт, Борисов и колегите му от кабинета инспектираха новото депо за отпадъци на Пазарджик. Те бяха посрещнати от кмета на общината Тодор Попов. 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Пет

Пет

21.12.2020 | 08:59

Ей САМО ЗЛОБА СЕ ПЛЮВА ПО КОМЕНТАРИТЕ..каквото и да се направи..Не..не е добро..с такъв Черноглед народ..Нищо хубаво не става!

Отговори
2 2
аре у лево

аре у лево

20.12.2020 | 16:51

тоя глупак се хвалеше как в България образоваме български сестри и лекари и ги пращаме готови кадри на запад. няма такъв тъ пак! Сега пък какво разбира сви ня от каденчова вода, се сетил, че няма лекари и сестри, мародерства върху тях, не плаща и само бла - бла. И има нахалството да се кани пак да ни яха, с пачките, кюлчетата .Е няма такъв гьонсурат!

Отговори
4 2
Пет

Пет

21.12.2020 | 09:04

Някога стояха и Доктори и мед.сестри в България..Само защото бяха ЗАТВОРЕНИ границите..още по Тошово време. успяваха Само към Либия да излизат. Сега цяла Източна Европа се изнася към Запада! Проблема не е Само в Бг!

Отговори
2 0
Запознат

Запознат

20.12.2020 | 15:38

Той кмета продаде общинските жилища на кой какво ще предоставя? Освен вилата в Паталеница да е предостави ..

Отговори
5 1
Пазарджик

Пазарджик

20.12.2020 | 12:28

Кой ще стои да учи в този умрял град с най големите данъци?

Отговори
5 4
Има кой

Има кой

20.12.2020 | 12:47

Туркините от околните села. Те харесват професията.

Отговори
4 1
Ваня

Ваня

20.12.2020 | 23:47

Умрял бил града, се произнесе де била. Ай сик тир. Много си е хубав даже.

Отговори
2 0
Пет

Пет

21.12.2020 | 09:14

Да град Пазарджик е хубав.. но..повечето от населението му не струва..напр.от кв.Изток а и много селения се засели и ..не пазят а унищожават..даже Боклука..през прозореза ..долу!Манталитет!

Отговори
1 1
ПОРАЗЯВАЩАТА УСТА ПРИЯТЕЛ НА ВИНЕТУТУ

ПОРАЗЯВАЩАТА УСТА ПРИЯТЕЛ НА ВИНЕТУТУ

20.12.2020 | 12:20

КАКВО МУ РАЗБИРА КРАТУНАТА НА БАЙ Х.Й ОТ ТИЯ НЕЩА , ТА ОБИКАЛЯ С "ЖИПКАТА" КАТО БАЙ ТОШО ПРИ ТРУДОВИТЕ КОЛЕКТИВИ.

Отговори
7 2
ПОРАЗЯВАЩАТА УСТА - ПРИЯТЕЛ НА ВИНЕТУТУ

ПОРАЗЯВАЩАТА УСТА - ПРИЯТЕЛ НА ВИНЕТУТУ

20.12.2020 | 12:16

КАКВО МУ РАЗБИРА ПРОСТАТА КРАТУНА НА НЕГОВО ПРОСТАШКО ВИСОЧЕСТВО БАЙ Х.Й ОТ ТИЯ НЕЩА , ТА ОБИКАЛЯ С "ЖИПКАТА" КАТО БАЙ ТОШО ПРИ ТРУДОВИТЕ КОЛЕКТИВИ.

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?