32

Пловдивската опера гостува с концерт в Пещера

"Валс, шампанско и звън" е озаглавен празничният новогодишен концерт, с който Държавната опера в Пловдив ще зарадва публиката в Пещера. Гостуването е планирано за 10 януари от 18:00 часа. То е част от разнообразната програма по случай 150-годишнината от основаването на Народно читалище "Развитие-1873" в родопския град. Диригент е Диан Чобанов, режисьор - Георги Динев.

Сред предстоящите културни прояви е още спектакълът за деца от Валери Петров "Бяла приказка", подготвен от екипа на Драматично-кукления театър "Константин Величков" в Пазарджик. Режисьор е Владислава Джамбазова. Пиесата ще се играе на сцената на читалището на 12 януари от 11:30 часа.

За същия ден от 18:00 часа е предвидена поетична вечер "Донеси ми късче зарево" с творчеството на литературен клуб "Искри" с художествен ръководител Минка Гемиева.

На 14 януари пък предстои концерт на танцови формации с художествен ръководител Елена Баренска, озаглавен "И камъните ще играят даже, щом кърпата размахам снажен".

Честванията започнаха миналата седмица. Културната общност имаше възможност да се наслади на концерта „С песен да сътвориш безсмъртие“ на Групата за автентичен фолклор „Родопчани“ с художествен ръководител Павел Куцев. А на Богоявление в храма „Свети Димитър“ прозвучаха църковнославянски песнопения „Духовни висини“ на хор „Свети Иван Рилски“ с художествен ръководител Таня Камбурова.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?