32

Плажуването в Стрелча става по-скъпо

Общината вдига данъци и такси - сметките не излизат

По-скъпо ще струва занапред плажуването и къпането в Стрелча. Цената се вдига заедно с още някои местни такси. Решението за коригиране на цените е взето от общинските съветници в средногорския курорт на извънредно заседание, проведено преди дни. Дневният ред е бил само от три точки, една от които - предложение от кмета инж. Георги Павлов за изменение и допълнение на Наредбата за местните такси и цени на услуги.

Вдигат се цените за ползване на Минералната баня. Входът за възрастни става 6 лева, за ученици и пенсионери - 4 лева, а досега са били с лев по-малко. От 7 на 9 лева скача билетчето за вана при ползване от един възрастен, за двама скача от 9 на 13 лева, а семейната двойна вана от 12 става 14 лева. Входът за Банчето също се увеличава на 7 лева.

Поскъпват и част от СПА процедурите. Перлена вана, калолечение и терапия с луга занапред ще са 50 на сто по-скъпи - 15 вместо досегашните 10 лева.

Същата промяна е предвидена и в таксите за ползване на Минералния плаж. Стандартен билет става 15 лева, а досега е бил 10, за ученици цената от 4 скача на 6 лева, като в нея влиза ползване на шезлонг и чадър. Тези удобства са новост в абонаментната седмична карта за плажа, която занапред ще струва 50 лева, при досегашна цена 30 лева.

„Настоящото изменение цели да се компенсират постоянно растящите разходи за фонд работна заплата, предвид увеличението от 1.01.2024 г., разходи за издръжка, в  т.ч. цени на електроенергия, материали и консумативи, необходими за поддържане на общинските обекти, съоръжения  и площи, предоставени за стопанисване на общинското предприятие. Определените към момента  цени на  услуги  не могат  да покриват себестойността на направените след увеличението разходи, което ще доведе до отрицателен финансов резултат.

 


Оптимизацията на цените, в комбинация с адекватното административно управление  и действащата структура, ще позволи както покриване на очакваната себестойност на услугите, така и заделяне на  финансов ресурс за по-качествени ремонти и поддръжка на материалната база, както и по-голяма добавена стойност от тези приходи“, аргументира предложението си инж. Павлов.

Оцени новината

Оцени новината
2.9/5 от 17 оценки
2.9/5 от 17 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?