Следвайте ни

Плажът в Стрелча: Има олимпийски басейн, но празен

Разочаровани посетители: Кракът ми няма да стъпи повече тук!

viber icon

Множество разочаровани посетители – така започна активният сезон за минералния плаж в Стрелча, който допреди години бе едно от предпочитаните места за отдих не само за местните, но и за хора от целия регион. Защото безспорно има дадености – много зеленина, естествени сенки от околните дървета, големи площи за спортни занимания, а големият му коз бе басейнът с олимпийски размери. След като години наред той стоеше занемарен и неизползваем, при откриването на сезона от общината съобщиха, че: „Обектът разполага с два басейна, единият от които с олимпийски размери, а другият с полуолимпийски, два детски басейна, бар с грил, разположени сред много зеленина и в условията на благоприятния климат на средногорския град“.

Това изречение определено се хареса и привлече стотици хора в почивните дни. Неприятните изненади обаче започнаха още с влизането. Да, олимпийски басейн има, но той все още е празен. Полуолимпийският не се знае кой е. Вместо това работи един с доста по-скромни от олимпийските размери плюс още един детски. И двата се оказват препълнени още преди обяд. А опашките на входа не свършват и не свършват.

Тъмнокоса дама прави нервно обиколки около водата, а като не намира по-спокойно местенце да се изкъпе, се връща при съпруга и детето си, после тримата набързо се обличат и си тръгват, без дори да са се измокрили в минералната вода, точно толкова сухи, колкото са били при пристигането си. 

„Кракът ми няма да стъпи повече тук!“ – зарича се ядосаната жена, докато нахвърля набързо багажа обратно в плажните си торби.

Не са единствените отказали се рано-рано. После се оказва, че са взели правилното решение. Защото изведнъж пристигат на тумби човекоподобни, на които очовечаването ще отнеме още мнооого време. Държат се като павиани, с единствената разлика, че д-тата им все пак са покрити с някакви гащета. Препускат директно през хавлиите на останалите, настъпват раниците и вещите им, оставяйки доволно кални следи. На бегом скачат в басейна, без дори да си изплакнат краката. До ранния следобед той вече не е син, а мътен и с плуващи на повърхността боклуци. Междувременно мъже от персонала напразно се опитват да предотвратят следващи скокове във водата, където при тази пренаселеност е много вероятно кацането да е на нечия глава с всички произтичащи от това последици. Докато служителят се обърне гърбом след поредната забележка, на секундата следващият скачащ бухва във водата. Добрата новина е, че въпреки дивашкото поведение на няколкото тумби, няма пострадали.

Изведнъж се задават страховити облаци. В опит да изпреварят бурята, мнозина се нареждат на следващата опашка – пред душовете. Оказва се, че те са само три. В другия край на комплекса, при неработещия олимпийски басейн, има още два и макар да са доста по-далече, там също се струпват хора. Положителното е, че „павианите“ явно не държат на хигиената и нямат претенции към душовете.

Явно от управата на комплекса са си взели бележка, макар и малко късно. Днес на сайта на Община Стрелча се появи ново съобщение, в което се казва, че плажът разполага с минерален басейн (без да се уточняват размери), детски басейн и бар-грил. 

„За пълноценната почивка на посетителите ще бъде предоставен в най-скоро време и басейнът с олимпийски размери“ – уточняват от местната администрация.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Геро

Геро

29.06.2021 | 16:21

Когато пишете нещо поне си проверете информацията. Малкият басейн е със размери 25м на 10м. Уикенда беше слънчев.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?