32

Питат потребители дали съдът е независим

Административният съд в Пазарджик започва от днес проучване сред потребителите на съдилищата в рамките на проект „Независимост, отчетност и качество на правосъдието“ на Европейската мрежа на съдебните съвети, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Допитването има за цел да събере информация и обратна връзка за възприятието и опита на потребителите на съдилищата по отношение на независимостта, въз основа на посещението им в съда.

Въпросникът, който ще бъде попълван е анонимен и е разработен в рамките на споменатия проект, като съдържанието му е адаптирано спрямо спецификата на съдебната система в България.

За целите на проучването под „потребители на съдилищата“ се имат предвид страни по дела, адвокати или други представители на страните, вещи лица (вкл. преводачи/тълкуватели), граждани (свидетели или ползватели на услуги като например издаване на удостоверения) и други подобни.

Въпросникът е анонимен и ще се попълва на харти​я. За целите на проучването във фоайето на Административния съд ​в Пазарджик и в канцелариите на службите „Съдебно деловодство“ и „Регистратура“ са поставени анкетни кутии, като на разположение на потребителите на съда са разпечатани екземпляри от ​въпросника.   

Продължителността на проучването ще бъде 2 месеца​ - от 15 март до 15 май 2023 г.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?