Следвайте ни

Петобойците на „Шампион“ – отличници във Варна

viber icon

Тотална хегемония наложиха във Варна петобойците на СК „Шампион“(Пазарджик), където се проведе Държавното първенство по модерен петобой за младежи и девойки под 17 и под 19 год.  

В морската ни столица СК „Шампион“ и Спортното училище на Пазарджик се представиха с 22-ма състезатели и спечелиха 3 златни и 1 сребърна  отборни купи, както и шампионска титла на Емил Грозданов и бронз за Виктория Пенева в индивидуалното класиране.

С тези си резултати СК “Шампион“ затвърди позициите си на водещ клуб по модерен петобой в България. На състезанието  конкуренцията бе от общо 18 клуба от цялата страна.

Във възрастова група под 17 год. при девойките и при юношите СК „Шампион“ пребори конкуренцията и  спечели златните медали и купи. Държавни шампиони са Виктория Пенева, Мария Лазарова и Теодора Маринова. Вторият отбор на клуба в състав: Ивон Ханджийска, Лъчезара – Вероника Генова и Наталия Шопова се класираха на четвърто място. Всички момичета са ученички в Спортно училище Пазарджик. В индивидуалното класиране Виктория Пенева спечели бронзов медал на 1 точка от среброто.  При младежите Емил Грозданов е отново държавен шампион в индивидуалното с внушителна преднина от над 50 сек. пред втория и заедно със съотборниците си Васил Топалов и Радослав Христов грабнаха златните медали и купата. Васил Топалов е 4-ти, а Радослав Христов е 5-ти в индивидуалната надпревара.

И тримата също са ученици на Спортното училище. Силно представяне регистрираха и по – малките състезатели на клуба - Стилян Христов, Томас Григоров, Георги Илиев, АнтонВелчев, Станислав Димитров, Стоян Ангелов, Димитър Божурин, Димитър Сотиров, повечето пълни дебютанти.

Вторият отбор на "Шампион" зае 4-то място, а третият е 7-ми от общо 10 класирани отбора.  

Девойките на "Шампион" под 19 годи. - Михаела Зонова, Виктория Пенева и Мария Лазарова спечелиха златните медали и купата като не оставиха никакво съмнение, че са най-добрия отбор в България.

Победата им беше още по- сладка, защото успяха да се наложат над прекия си конкурент - силният отбор на НСА(София), в чийто състав е световната и европейска шампионка Светла Згурова.

В индивидуалното класиране Михаела Зонова е 4-та, Виктория Пенева е 5-та, а дебютанката Мария Лазарова е 6-та от 23 участнички.     

При младежите под 19 год., в състав: Емил Грозданов(4-ти) след проблеми със стрелбата, Радослав Христов(6-ти) и Ангел Франгов(7-ми) успяха да спечелят сребърните медали и сребърната купа, след отбора на Черно море (Варна) и пред отбора на Одесос (Варна) от общо 7- класирани отбора.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?