32

Петър Куленски: Поздравявам всички, които пожелаха промяна!

„Искам да поздравя на първо място моята съпруга и моето семейство, които са до мен, този страхотен екип, който успя да постигне тази победа, всички хора, нашите партньори, с които успяхме да се обединим и които ни подадоха ръка между първия тур и балотажа. И най-вече - искам да поздравя всички жители на Пазарджик и на околните села, които пожелаха тази промяна. Аз поемам най-отговорен ангажимент тук, пред тях, че ще бъда кмет на всички жители на община Пазарджик. Няма да деля хората на такива, които са гласували за Попов или за Куленски, такива, които работят в общински институции или не работят. Оттук нататък подавам ръка към всички жители на община Пазарджик, към формациите в Общинския съвет заедно да поставим Пазарджик по един нов начин на картата на България!“ - това каза в първото си обръщение новоизбраният кмет на Пазарджик Петър Куленски в първото си обръщение, направено снощи след излизането на първите резултати от преброяването на гласовете. 

На балотажа той обърна резултата и победи дългогодишния градоначалник Тодор Попов, който управлява 4 пълни мандата. Разликата между двамата е близо 10%, което до голяма степен се дължи на безпрецедентната подкрепа, която Куленски получи след първия тур - осем кандидати за кметове, отпаднали от надпреварата, призоваха избирателите да гласуват именно за него - Благо Солов, Трендафил Величков, д-р Цоко Цоков, Чавдар Чавдаров, Иван Папазов, Ангел Василев, Тинко Василев.

Кой е новият кмет на Пазарджик? 

Петър Куленски е на 37 г., от гр. Пазарджик. Учи в Езикова Гимназия „Бертолт Брехт“ в града, а след това завършва специалност Право в СУ „Свети Климент Охридски“. Притежава и магистърска степен по „Публични финанси“. От повече от 12 години практикуващ юрист, адвокат и доскоро партньор в българо-немска адвокатска кантора, фокусирана върху предоставянето на пълно правно обслужване при реализацията на чуждестранни инвестиции в България. Обича волейбола, запален любител-риболовец. Играе за волейболен клуб Бенковски Пазарджик от неговото създаване през 1999 г. Семеен, с едно дете.

Народен представител в 47-то НС, 48-то и 49-то НС, избран от 13-ти МИР Пазарджик. В 47-то и 48-то Народно събрание е заместник-председател на парламентарната група на „Продължаваме промяната“. Бил е член на Комисията по правни въпроси, Комисията по здравеопазване и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Резултатите от вота в Пазарджик бяха една от големите изненади. Това пролича и от реакциите в социалните мрежи. Потребители споделяха, че не могат да повярват. Първите реакции бяха: „Това вярно ли е?!“. После стана ясно, че наистина вторият тур е обърнал класацията. Много от хората поздравиха новоизбрания кмет с пожелания да е успешен и да мисли за хората. Други приемат промяната скептично. Времето ще покаже дали Петър Куленски ще се впише в историята като добър стопанин на града и общината.

 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 4 оценки
3/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
АМашев

АМашев

06.11.2023 | 12:17

Надявам се да продължи с грижата за спорта в града. Ще е жалко бивш спортист да не го направи. И то при условията, създадени досега. И дано не се спази традицията да се започне с тотална смяна на всичко, назначаване тепърва на свои, които ще гледат да осигурят основно себе си и близки. Поне предишните бяха се поосигурили. Сега ако трябва всичко отново....... Отидоха години!!!! Времето ще покаже. Надявам се да не са само обещания. Поне по отношение на спорта, имаше с какво да се гордеем. Искрено се надявам да продължи и не само с волейбола и футбола, баскетбола а и масовия спорт. За съжаление повече съм песимист. Дано ме опровергае!!!

Отговори
6 0
А сега де?

А сега де?

06.11.2023 | 09:00

Ко праим с пещерската мафия?

Отговори
8 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?