32

Пет бебета се родиха в МБАЛ-Пазарджик от началото на годината

518 дечица са поели първа глътка въздух в лечебното заведение през 2023-та

Пет бебета се родиха в Акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ-Пазарджик от началото на 2024г. Четири  са момиченца, а едно момченце.

Първото от тях се ражда на втори януари в 14.06 ч. Новороденото момиченце тежи 2900 гр. и е с височина от  50 см. 23-годишната майка е от Пазарджик и се налага да роди чрез цезарово сечение. Раждането на малката Албена преминава успешно благодарение на дежурния екип :  акушер-гинеколозите д-р Петя Дудова и д-р Иван Китов, неонатологът д-р Надежда Чобанкова, анестезиологът д-р Димитър Иванов и акушерките Стефка Танева и Мария Нейчева.

Четири са новородените на трети януари. В 9.35ч. след секцио на бял свят се появява  момиченце, което тежи 3кг и е с височина от 49 см. Майката на бебето е на 22 години и е от село Исперихово.  В  екипа,  осъществил раждането, са  д-р Иван Китов,д-р Иво Цанов, неонатолог д-р Мариела Захариева, анестезиолог д-р  Красимир Соколов и акушерки Мария Нейчева и Руми Михайлова. При същия екип, към който се присъединява и д-р Петя Дудова, в 11.07 ч.  отново след цезарово сечение, се ражда още едно момиченце. 22-годишната майка е от с. Огняново, а бебето тежи 2450гр.  и е с ръст от 46 см.

След нормално раждане в 12.05ч.  първата си глътка въздух поема и друго момиченце на 28-годишна майка от село Алеко Константиново. То тежи 3100 гр. и е с височина от  50 см. Бебето проплаква в ръцете на д-р Иво Цанов, а в екипа, помогнал за появата му, са още  неонатологът д-р Мариела Захариева и акушерките  Мария Нейчева и Руми Михайлова.

Четвъртото бебе, родено на 3 януари, е момче. Неговата майка е на  36-години и е от село Семчиново. Детенцето  се ражда след спешно цезарово сечение в 14.25 ч. Малкото момченце тежи 2100 гр. и е с ръст от 45 см. Това е третото оперативно раждане, което извършва екипът на д-р Иво Цанов, д-р Иван Китов, д-р Мариела Захариева, д-р Красимир Соколов и акушерките Мария Нейчева и Руми Михайлова.

Последното бебе за  2023 година се ражда на 31 декември в 18.40  ч.  За раждането на малката Здравка  помагат  акушер-гинекологът  д-р Николай Тошев, акушерка Томина  Коева и неонатолог д-р  Венцислав  Димов   Това е второ раждане  за 18-годишната  майка от село Алеко Константиново. Новороденото момиченце  е родено  с тегло от 3 кг.  и ръст от 47 см.

Общо 518 бебета са родени в АГО  на МБАЛ-Пазарджик през 2023г. 

Екипът на АГО си пожелава през 2024 г. в отделението първата си глътка въздух да поемат още много момиченца и момченца. А на новородените в първите дни на Новата година пожелават да са много здрави и обичани  и  да имат много щастливи мигове със своите семейства.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?