Следвайте ни

Пещерският кмет с канонада към две институции

viber icon

С канонада от въпроси заля РЗИ – Пазарджик и Областния кризисен щаб кметът на Пещера Йордан Младенов.
Повод за гневната реакция на пещерския градоначалник стана тиражираната новина за поредните два потвърдени случая на COVID-19, касаещи жители на родопското градче. 

„Оказва се, че като кмет на Пещера научвам новините от медиите, а не от ресорните органи в лицето на РЗИ- Пазарджик.

Искам да попитам кой е информирал медиите и защо това е направено преди данните да бъдат сведени първо до председателя на Оперативния общински щаб в мое лице !?”, започна тирадата си Младенов.
„Освен към РЗИ-Пазарджик имам въпроси и към Областния кризисен щаб. Питам:
Кога са взети и изпратени ли са пробите до Референтната лаборатория за трите потвърдени случая; стигна ли се до отговор на въпроса: ясно ли е кой е нулевият пациент, от когото е разпространена заразата; има ли издадени предписания от РЗИ- Пазарджик за поставяне под карантина на близките на потвърдените случаи, тъй като към момента в община Пещера не е постъпила информация за поставени под карантина близки на потвърдените случаи; установени ли са всички близки контактни на потвърдените случаи на COVID-19; взети ли са и кога проби от всички медицински лица, които са били в близък контакт с пациентите с потвърдени положителни проби?”.
Младенов допълни, че той и колегите му от общинския кризисен щаб ще търсят отговори на поставените от него въпроси.
„Желаем истината за нещата около коварния вирус да бъдат сведени с цялата си точност до знанието на цялата общност. Единствено при пълна прозрачност на ситуацията можем да работим пълноценно и адекватно за да се справим с предизвикателството, пред което сме изправени”, завърши пещерският кмет.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?