Следвайте ни

Перистера става театрална сцена, поставят Шекспир

viber icon

С постановка на "Сън в лятна нощ" на Уйлям Шекспир започва проектът "Кръстопът на минало и съвремие" в Пещера. Мястото на провеждането е емблематичната за града крепост Перистера. Пиесата ще се играе утре вечер от 19,30 часа, входът е свободен.

 

Проектът “Кръстопът на минало и съвремие“ е дело на Община Пещера и Антична и средновековна крепост „Перистера“. Това ще бъде едно пътуване през времето, във времето и с времето – един интегриран проект за развитие на културата и културния туризъм в нашия град, пишат организаторите.

Една нова културна инициатива, която се реализира в търсене на нови исторически места, свързани с легендарни театрални, оперни и музикални сюжети.
Място на провеждане: Крепост „Перистера“, разположена на хълма „Свети Петка“ в град Пещера.

Това място, което показва Пещера на длан, ние ще превърнем в едно прекрасно кътче за отдих и култура, един прекрасен парк, в който заедно съжителстват минало и съвремие.

Започваме на 18 септември 2020г. от 19.30 ч. с постановката „Сън в лятна нощ“ от Уилям Шекспир“. Актьорите от театър „Любомир Кабакчиев“ ще използват за декор крепостта, а зрителите в продължение на час и половина ще съжителстват с духа на времето на Шекспир.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?