Следвайте ни

Педагози връчиха стипендия на сина на свой починал колега

viber icon

Удостоверение за стипендия получи Димитър Павлов, син на емблематичния пазарджишки учител Стоян Павлов, от Националната асоциация на ресурсните учители (НАРУ). Това се случи в деня, когато се навършиха 40 дни от кончината на педагога, изгубил битката с новия коронавирус. 

Припомняме, че още в деня, когато се разбра, че е издъхнал, колегите му от професионалната организация организираха кампания в помощ на неговия син, като първите 1000 лева бяха отпуснати от Асоциацията, а останалите са подкрепа от колеги на Стоян Павлов от цялата страна. Със събраните средства е учредена стипендия за младежа, който е студент - така ще се подпомогне следването му, а удостоверението му е връчено на работното място на неговия баща - Ресурсния център в Пазарджик.

НАРУ изказва благодарност на всички, които отзоваха на призива за подкрепа.

Всички ние ще продължим да подкрепяме Митко и сме уверени в неговите успехи, за което баща му щеше да е много щастлив, съобщиха от организацията.

Младежът пък не пропусна да изрази сърдечни благодарности за жеста и топлото приятелско отношение. Той написа обръщение към НАРУ, което публикуваме с малки съкращения:

"Бих искал да изкажа благодарността си към всички, които решихте да организирате тази стипендия, от мое име и от името на семейството ми искам да Ви кажа - благодаря! Както споменах на Вашите колеги, които присъстваха на връчването на сертификата днес - аз бих казал колко аз и семейството ми оценяваме, и колко сме благодарни за този жест на чиста добрина, но отново не би било достатъчно.
Може за Вас да не е голяма работа - да мислите, че е най-малкото, което бихте могли да направите. Може други да са се включили от чувство за дълг, обществен или към баща ми. Може да е нещо друго; независимо какви са причините, искам да знаете, че дори Вашите действия да не значат много за Вас, за мен и за майка ми означават, че можем да се радваме на привилегия, на която малцина от хората в подобна ситуация могат да се радват. Тази привилегия е, на първо място, способността да продължим живота си както преди, със спокойствие и стремеж към мечтите си, и на второ място - привилерията да сме обградени от истински добри и сърдечни хора, които действат не от задължение, а от любов. Макар че описах горе, защо смятам, че едното "благодаря" не е достатъчно, все пак го казвам още веднъж, оценявам жеста Ви изключително много и ако може, да Ви помоля за едно последно нещо: бих Ви помолил да запомните баща ми с доброто, а не с трагедията. Сигурен съм, че би бил трогнат от действията Ви, както и че не би искал някой да тъгува за него. Ако трябва да се сещате за него, сещайте се за излъчването и смеха му, за китарата и хумора, за песните и сърцето. Още веднъж, оценявам всичко и Ви благодаря!" - написа Димитър.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?