Следвайте ни

PCR показва различни резултати на един и същи човек за денонощие

viber icon

Петима българи са на път да останат без работа заради положителен PCR тест и наложена карантина. Историята е от Пазарджик, където за 24 часа пробите на един и същи мъж се оказаха от положителни до отрицателни.

От няколко години Славчо Лазаров е на гурбет в Нидерландия. Преди месец той и четирима негови приятели се прибират в България за годишния си отпуск. Тъй като не са ваксинирани, за да се върнат в Нидерландия, си правят PCR тестове. Така започват и проблемите им. Оказва се, че тестът на Славчо е положителен.

"Веднага реагирам. Отивам в Пазарджик в лаборатория. Вадя антиген, на мен и на съпругата, защото сме били заедно, и дават отрицателни тестове", разказва той.
Семейството решава да си направи повторен PCR тест, за да провери дали не е станала грешка.

"На другия ден отивам в същата лаборатория за PCR тест и ми излиза отрицателен", казва Славчо.
Карантината на мъжа обаче остава. По този начин той не може да напусне страната. Без транспорт за Нидерландия остават и четиримата негови приятели.

По информация на семейството, след два отрицателни теста здравните власти могат да отменят карантината. Те обаче не искали. Потърсихме за коментар Регионалната здравна инспекция в Пазарджик. От там са категорични, че такива правомощия нямат.

"След като веднъж има положителен тест и е въведен в системата, си изкарва 14-дневната карантина. Тя не може да се отмени. Ние не можем да коригираме такива неща в системата. Ако има грешка, тя не е наша", казва д-р Иванка Василева от РЗИ-Пазарджик.
Тъй като не могат да пътуват по независещи от тях причини, семейство Лазарови са категорични, че ще търсят правата си по съдебен път. Те са убедени, че Славчо не е болен, а това е нечия грешка, поради която няколко човека ще останат без работа.

*Източник - БНТ

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ПСР измама

ПСР измама

03.09.2021 | 09:53

Точно заради 3000 фалшиви тестове беше затворен Ухан. И досега продължава ковид измамата. И кой беше вносителят на тестовете? Самият Крисиан Дорстен. Хора не спете а се интересувайте от алтернативни източници,мислете с главите си. Медиите са впрегнати в лъжите.

Отговори
2 0
644

644

03.09.2021 | 09:42

Много т ъпотии пишете Марица! Абсолютни глупости!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?