102

Пазарджишко откликва с широка подкрепа за пострадалите в Турция и Сирия(ОБЗОР)

Във всички общини от област Пазарджик са открити и вече функционират пунктове за набиране на материална и финансова помощ за пострадалите от зловещите земетресения в Турция и Сирия, сочи репортерска проверка на "Марица".

Най-напред реагираха от община Пазарджик, като още в понеделник чрез с помощта на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ изпратиха за Турция микробус с помощи - основно храни и дрехи. Подкрепа оказаха и от ВК "Хебър". На свой ред областната управа в тандем с Националната асоциация на Доброволните формирования в България разкриха снощи пункт за набиране на хуманитарна помощ в подкрепа на пострадалите от голямата трагедия. Членове на формированията от област Пазарджик вече посрещат всички желаещи да подкрепят пострадалото население от Турция и Сирия. Граждани, фирми и организации се включват в акцията с дарения на одеяла, спални чували, шалтета, походни легла, възглавници и чаршафи, джобни печки за палатки, малки генератори, батерии, фенери, видя наш репортер. Пунктът е на ул. "Екзарх Йосиф" до кино "Пазарджик" и работи всеки ден от 9 до 19 ч.

В областния център пунктове за събиране има още в сградата на БЧК, в бившия х-л "Елбрус", в склад на фирма "Космостар" на ул. Мильо Войвода 13 и в кв. "Ивайло" и др. Членове на доброволни формирования и местна власт организираха и разкриване на пунктове в Белово, Септември, Брацигово, Пещера, Панагюрище, Велинград, Сърница, Ракитово, Лесичово и Стрелча.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?