102

Пазарджишките рефери са готови за пролетния полусезон

Окръжната потегли с два отложени мача

С два отложени мача беше подновено първенството в пазарджишката "А" ОФГ. Вчера, в двубой от 6-ия кръг Марица(Белово) разби като домакин с 4:0 Величково, а днес от 14.00 часа предстои и изиграване на срещата от 10-тия кръг между Оборище II (Панагюрище) и Лозен.  

Друг отложен мач от 10-ия кръг, този между Чико Бунара (Бяга)  и Хебър 1918 III (Пазарджик) не се състоя заради отказ от участие през пролетния полусезон на отбора от Пазарджик. При това положение бяжани взеха служебно 3:0. 

Че Хебър прекратява участие в Окръжната група с третия си по същество тим, стана ясно още по време на предсезонната сбирка на ОС на БФС с представители на клубовете от региона. Така изпадащи на практика тази година няма да има, защото през есента от учаастие в групата пък бе изваден отбора на Спартак(Пещера). 

На срещата между БФС и клубвете от Пазарджишко бе съобщено още, че реферите от местната футболно-съдийска колегия са положили успешно физически и теоретичен тест и са на бойна нога за мачовете от втория дял в различните първенства от област Пазарджик. 

Сбирката в зала "Хебър" на едноименния хотел уважи шефът на ЗС на БФС - София Тони Здравков, който заедно с колегата си Йордан Линков(председател на ОС на БФС - Пазарджик) разясни как ще се интегрира електронното футболно първенство при супераматьорите от 4-а и 5-а лига. 

По своите ресори и теми отношение пред присъстващите взеха още шефът на Съдийската комисия при ОС на БФС Цанко Миндалов и гл. методист на местната централа Мирослав Григров. 

Сбирката завърши с питания на представителите на клубовете, където по традиция най-активен бе човекът-оркестър на Локомотив(Септември) Илия Танев. Със свои въпроси в дискусията по парливите проблеми на аматьорския футбол се включиха още Йордан Михайлов от Чико-Бунара, Марио Манолов от Левски(Ракитово) и Стоил Фърцов от Левски(Паталеница). 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?