Следвайте ни

Пазарджишки магазин продава риба с бонус - щастие и усмивки

viber icon

Най-дългогодишният и радващ се на добра популярност с времето рибен магазин в Пазарджик – този на Градския пазар, от известно време подарява неочакван бонус на своите клиенти – усмивки и искрица щастие. Те идват след приятната изненада да видиш върху плика с покупката си бележчица, написана лично за теб и съдържаща мило пожелание: „Усмихнат и спокоен ден! Бъдете здрави!“, последвано от нарисувано на ръка емотиконче. Неочакваният жест вече е зарадвал мнозина, а една от приятно изненаданите клиентки – Петя Червенкова, разказа за него в социалните мрежи.

Две от момичетата в обекта – Кристина Георгиева и Елеонора Бангева, са в основата на необичайната идея, която се посреща от всички точно според очакванията им – с искрени усмивки и видимо по-добро настроение. 

„Това прави и хората, и нас щастливи“, с вълнение споделя Кристина. 

Първо започнали импулсивно и като на шега с една „усмихната“ бележчица. Когато видели реакцията на купувачката и когато усетили радостта от това в себе си, разбрали, че това е начин да подарят доза положителна емоция на своите посетители. 

„Целта ни е не просто да дадем на хората риба или топла, хубава храна, но и да ги зарадваме, да им доставим удоволствие, да ги накараме да се почувстват по-добре в техния забързан ден – пояснява Кристина. – Защото напрежението на всички ни идва в повече. И много се радваме, че така действаме на хората! Реакциите на всички са много положителни. И дори да не Ви се вярва, това прави и нас щастливи!“.

Служителката съжалява само, че невинаги може да прилага очарователните бележчици към покупките. Когато се натрупа опашка, няма как да отделя време, за да пише. Мислили са да заместят посланията със стикери, но пък тогава те не биха били толкова лични, колкото написаните на момента специално за конкретния човек.

Днес, няколко месеца по-късно, се оказва, че мнозина в Пазарджишко са получили и си пазят като мил спомен техните послания. Това пък се разбира от множеството коментари, някои - със снимки, под публикацията на Петя Червенкова.

„Бях изключително приятно изненадана – казва Петя. – Отдавна съм почитателка на този магазин, но скоро не бях ходила. Вчера отидох да купя риба за семейството си, а след като изпълниха поръчката ми, момичето попита дали бързам. Помислих, че имат спешна работа и ги успокоих, че мога да почакам. Тя се обърна с гръб, забелязах, че пише нещо, а като ми подаде плика с покупката, като видях този мил и неочакван жест, честно казано, се почувствах щастлива!“.

Червенкова допълва, че момичетата в този магазин винаги са изключително вежливи, ведри и старателни. В днешните напрегнати времена такова отношение е рядкост, не се вижда дори в големите вериги, смятани за еталон. Пазарджиклийката е собственичка на магазин и със съчувствие чете същото напрежение и в очите на своите клиенти. Тя признава, че й минава през ум също да подарява такива мили послания на клиентите си с надеждата още повече хора да се усмихват. Пожелава си в живота ни да има повече хора като Кристина и Елеонора, които да правят хората щастливи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?