32
Следвайте ни

Пазарджиклийка възпя в ода Луна - президент

Живот като на кино - така си представяли малчугани България с такъв държавен глава

viber icon

Луна като президент стана герой в ода, сътворена от пазарджишка авторка, вече известна сред приятелите и колегите си с хумористичните си творби, с които неведнъж искрено са се забавлявали. Гергана Манчева е учителка в пазарджишкото училище "Свети Климент Охридски", а този път "вина" за раждането на произведението за възхвала на атрактивната кандидатка за поста на държавен глава имали и децата в школото. Живот като на кино - така се представяли малчуганите България с такъв държавен глава. Оживено обяснявали на госпожата как тогава няма да имат нито домашни, нито каквито и да било задължения.
Така Гергана Манчева решила да вплете детските мечти в мерена реч с характерното си свежо чувство за хумор. Първите римувани фрази се заредили в ума й толкова спонтанно, че веднага извадила телефона и започнала да си ги записва. После обаче трябвало да ползва и малко помощ от чичко Гугъл - припомнила си кои са култовите песни на Луна, за да включи и тях във веселата стихотворна творба. Тя била публикувана на стената й във Фейсбук точно на 14 ноември, за да направи изборния ден по-забавен. Така и станало - одата събрала, а и продължава да събира овации.
"Нямах търпение да дойде изборният ден, за да публикувам одата - през смях разказва Гергана. - Знаех какво ще се случи и се радвам, че накарах приятелите си да се разсмеят. Самата аз много се смях. Смях се и когато децата ми казваха как Луна ще ги освободи от всичките им ангажименти. Смях се, докато пишех одата. Смях се и на реакциите във Фейсбук. Въобще - стана весело, това беше целта".
На шеговит въпрос не се ли е страхувала да не бъде санкционирана за агитация в изборния ден Гергана Манчева през смях обяснява, че дори при такъв риск ще продължава да публикува на стената си каквото си иска, стига то да развеселява хората или да повдига по друг начин духа им. Ако пък някой е с ампутирано чувство за хумор и приема одата като агитация, проблемът си е негов.
А разочаровани ли са децата, чиито въжделения са намерили място в творбата, че няма да имаме президент, който да ги освободи от домашни?
"О, те отдавна са забравили, че е имало избори - казва учителката. - Колкото до освобождаването от писане на домашни, някои и без Луна като президент сами си го решават".
С разрешението на авторката публикуваме и одата:
С Лу̀на като президент,
ще съм вечният студент.
Купони бесни до зори,
танци-манци и игри.
Ще си пия, ще си пея,
като цар ще си живея.
Евтин ще ми е бензина,
и на корем от магазина,
мръвки ще си пазарувам,
на “Тук-там” ще си царувам.
Айляк без никакви домашни,
кръстосвам улиците прашни.
Лу̀на ще си вири кока,
нЕма да си плащам тока.
Радев кораба напуска,
на дансинга се Лу̀на друска.
“Още” вика ѝ тълпата,
мед ми капе на душата.
Утре сме на Бунарджика,
Лу̀на вади си камшика.
Развъртяха се гюбеци,
разхвърчаха се фишеци.
Има на корем кльопачка,
пее Лу̀на “Секс играчка”.
Репертоар богат си има,
ще я слушам цЕла зима.
С Лу̀на като президент,
ще съм вечният агент. 
Автор - Гергана Манчева

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Питам си аз

Питам си аз

25.11.2021 | 10:27

Коментаторите, толкова ли нЕмате чувство за хумор???

Отговори
1 2
луна -залез

луна -залез

25.11.2021 | 10:02

И даскалицата е по.......................от ЛУНА,защото стихове написа за това недорузомение . Явно са си лика прилика и на даскалицата се преиска някаква слава да има,та макар и тъпа!!

Отговори
2 1
Дянко Фурнаджията

Дянко Фурнаджията

25.11.2021 | 09:07

Реви, Марко, реви, братко, двама да ревеме! Ти — в обора, аз — на двора, да се радва Дечо Пора!

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?