Следвайте ни

Пазарджик ще има пак градски плаж, над 500 тренират плуване

viber icon

В периода 2022-2023 г. Пазарджик отново ще има градски плаж. Това декларира по време на днешната церемония по откриване на основно ремонтирания плувен комплекс Балона кметът на общината Тодор Попов.

"Съвсем няма да спрем дотук. Напротив - продължаваме с допълнителните инвестиции в базите. Догодина за празника на града ще открием малкия басейн. До него ще направим тренировъчен център със стрелбище за триатлонисти и петобойци. През 2022-2023 г. ще имаме на мегдан двата басейна на плажа. Водим разговори със собствениците на имота за обратно откупуване на мястото. Там през лятото ще има отново градски плаж с малък и голям басейн. Ще бутнем остарялата част от някогашната дискотека "Империя", вместо нея ще сложим бийч барове. Така само след година и половина Пазарджик ще има 4 открити и 2 закрити басейна, което не се сещам къде го има в друг български град", отбеляза кмета, подчертавайки, че в момента активно трениращите плуване в града ни са над 500 деца, юноши и девойки.  

Той щрихира и другите предстоящи инвестиции в спортната база. "Строим с държавата новата спортна зала на Зоната на здравето. Планираме откриване на 1-ви декември. Тя ще бъде многофункционална и с трибуни за зрители. Тече ремонта на стадион "Георги Бенковски", където ще обновим 1500 седалки. Догодина започва ремонта на зала "Хебър", а в парк стадиона на мястото на изкопания терен на стария стадион "Любен Шкодров" ще направим многофункционално игрище. 

Стъпка по стъпка в града Пазарджик ще стане града с най-добрата спортна база", обеща Попов. 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?