102

Пазарджик празнува! Звездни гости пристигат в града довечера

Днес, в деня на светите равноапостоли - Константин и Елена, Пазарджик ще отбележи своя празник с богата и разнообразна програма, подготвена по традиция от Общината. 

Жителите и гостите на града ще имат възможността да се насладят на множество събития, включително концерти на популярни изпълнители.

Празникът започва в 8:00 часа с тържествена литургия в църквата "Св. Св. Константин и Елена", която ще последвана от литийно шествие до площад "К. Величков". В 9:00 пред Младежкия дом и ХГ "Станислав Доспевски" ще се проведе детски пленер под наслов "Пазарджик през моите очи".

На площад "К. Величков" ще има балетни формации в 9:30, а в 10:30 духови оркестри и мажоретен състав ще представят своите изпълнения. В 11:00 ще бъде вдигнат флага на Пазарджик, след което ще се проведе тържествен благодарствен водосвет.

Пак там, половин час по-късно ще се състои ритуал с новородените и децата, родени на празника на града. След това ще има програма с участието на Ансамбъл за народни песни и танци "Пазарджик". По същото време на площад "Възраждане" ще стартират изпълненията на хорови състави.

От 13:00 до 14:00 улица "Асен Златаров" ще бъде арена на стрийт денс с участието на Школа по стрийт денс "MyDanceExperience".

В 19:00 часа, в Парк „Градините на света“ ще започне празничен концерт с участието на FYRE

Черешката на празненствата ще бъде от 20:00 часа, когато на Пл. „Константин Величков“ ще стартира главния празничен концерт с участието на Николина Чакърдъкова, Диана Експрес и Миро. Водещ ще бъде Атанас Стоянов (Наско от БГ Радио).

Паралелно с това от 23:00 часа в Парк „Градините на света“ ще се състои Пиано бар под звездите с участието на Lady B и Маги Джанаварова.

Честит празник, пазарджиклии!

Оцени новината

Оцени новината
3.3/5 от 7 оценки
3.3/5 от 7 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?