102

Пазарджик празнува днес!

Полицията засилва охраната за днешните мероприятия

Празничната програма за Празника на Пазарджик, който честваме на 21 май, Деня на Светите раноапостоли Константин и Елена, ще започне в 8:00 часа в църква „Св. св. Константин и Елена” с Тържествена литургия и Литийно шествие до пл. „Константин Величков”, където в 10:30 часа ще чуем изпълнения на Представителен младежки духов оркестър „Велинград” и Представителен духов оркестър на ВВС. 

От 11:00 до 12:00 часа ще се състои и тържественото вдигане на флага на Пазарджик, благодарствен Водосвет и традиционния Ритуал с новороденото дете и децата, родени на Празника. След това празничната програма ще продължи с участието на Капански ансамбъл „Разград”, Ансамбъл “Сливен” и Ансамбъл „Пазарджик”.

Венец в тържествата ще празничния концерт, който започва в 20:00 часа на площад „Константин Величков”! За пазарджиклии ще пеят Миле Китич, Преслава и Трио „Вива”, а водещ ще бъде Дани Петканов. В епилога на тържествата е заложена и мощна заря.

Охраната на празника

Служителите от РУ-Пазарджик и сектор „Пътна полиция” предприемат мерки за осигуряване на обществения ред и пътната безопасност на гражданите по време на тържествата по случай Празника на град Пазарджик – 21 май.

В днешния неделен ден за времето от 08.00 ч. до 11.30 ч. екипи на полицията ще охраняват и съпровождат литийно шествие, което ще тръгне от църквата „Св. Св. Равноапостоли Константин и Елена”. То ще премине последователно през бул. „Георги Бенковски”, ул. „Хан Крум” до площад „Константин Величков.

Засилена ще бъде и охраната на всички места, където по традиция се събират много хора - парк "Стадиона", парк "Острова", централната част на града - Тортата и Мекхемето и др. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”