32

Пазарджик очаква Васил Петров със „SymphoNY way“ на 17 август

Концертът с Врачанската филхармония ще бъде представен в Драматично-кукления театър „К.Величков“

Джаз и поп певецът Васил Петров пристига в Пазарджик, за да представи новата си симфонична програма „SymphoNY way”  на сцената на Драматично-кукления театър „Константин Величков“ на 17 август от 20:00ч.

Заедно с Врачанска филхармония и диригента Христо Павлов той представя интерпретации на световни хитове от различни жанрове – от рок, през поп, джаз и боса нова стандарти до филмови теми и класика. Тази година Васил Петров отново поднася изненади в програмата „Симфоничен начин“, като добавя няколко нови заглавия, като „I was made for Loving you”  на групата "Кис", която самия Петров аранжира за симфоничен оркестър. В програмата ще изпълни и едни от най-любовните песни от последните 100 години част от новия му албум “LOVE SONGS Vol.1”.

Изумителната солистка, цигуларката Зорница Иларионова, гостува в продукцията. Тя е един от най-популярните ни цигулари на новото време, носителка на редица международни награди и представя достoйно страната ни на престижни музикални и световни сцени.  През 2015 г. е удостоена с „Кристална лира“ от СБМТД, а през 2019-та година получава два приза за „Музикант на годината“ –  едната наградата е за “Активна творческа дейност” и другата за “Ансамбъл на годината” заедно с пианистката Мартина Табакова. Като носител на Гран при от конкурса "Музиката и земята", цигуларката направи дебюта си в емисията "Франс Мюзик" на Френското радио, в която се представят лауреати от международни конкурси. А като победител в конкурса "Суна Кан" в Анкара, Турция, е поканена като солист на Филхармонията на Измир, концертира и в Дубай с Калинградски симфоничен оркестър. Скоро цигуларката получи поредната награда от международния конкурс за цигулари „Рудолф Кройцер“ в Белгия, както и други престижни награди от международни конкурси от Англия, Русия и Италия в последните месеци. 

Заедно с нея Васил Петров изпълнява теми на "Бийтълс", Синатра и френски класики съвместно с оркестъра. На сцената са и джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиан Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас). Васил Петров представя вечните класики - "Yesterday", "Soldier of Fortune", "I was made for Lovin ‘you", "Something", "Fragile", "Michelle", "Smile", "Списъкът на Шиндлер", "Love story", "The girl from Ipanema", "My Way", "New York", "Strangers in the night", "Can't take my eyes of off you", "Feelings", "Killing me softly" в симфонични версии.

Билети от мрежата на "Ивентим" и от касата на театъра. За допълнително информация на страницата на Васил Петров във фейсбук.

Медийни партньори на турнето SymphoNY way на Васил Петров са Радио 1 и БГ радио.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?