Следвайте ни

Пътувайте само при крайна необходимост, приканват от полицията

viber icon

Продължава да бъде ограничено движението на товарни автомобили по пътя Батак-Доспат, информират от ОД на МВР - Пазарджик.  

Във връзка с усложнената зимна обстановка по пътната мрежа в региона са извадени допълнителни патрулиращи екипи. Поддържа се активна комуникация с представителите на Областно пътно управление, областната и общинските администрации, съседните областни дирекции.

Повечето усилия през изминалата нощ са били насочени към осигуряване на проходимост на АМ „Тракия”.

За няколко часа беше спряно цялото движение на МПС в участъка обслужван от ОД на МВР-Пазарджик.

"Тази мярка имаше за цел да подпомогне почистването на магистралата, както на пазарджишка, така и на съседните територии. В малките часове движението за леки автомобили беше възстановено, а тази сутрин поетапно се възстановява и движението на тежкотоварни автомобили. Допълнително наблюдение и активен контакт със снегопочистващите фирми се извършва и в районите на основните пътища Белово-Пазарджик-Пловдив, Пазарджик-Пещера-Батак, Пазарджик-Панагюрище, Варвара-Велинград, Велинград-Сърница", уточни говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

От там съветват водачите да пътуват само, ако това е наложително. При тръгване на път да проверят изправността на автомобилите си, да са оборудвани задължително с подходящи за сезона гуми, ако е необходимо с вериги, с достатъчно гориво и средства за комуникация.

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай